У Кіровограді пройшов мистецький конкурс «Ми діти твої, Україна» (ФОТО)

1 22 1 IMG 2478 2. діти, конкурс

1 22 1 IMG 2478 1«Ми діти твої, Україна», – під такою назвою пройшов конкурс на кращу творчу роботу з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва серед дітей пільгових категорій. З пропозицією провести цей конкурс звернулася до відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради Голова обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» Ельміра Небесна.

Тут її активно підтримали і незабаром відкрили виставку творчих робіт у фойє міськвиконкому. Десятки живописних картин, гобеленів, виробів з бісеру, деревини, шерсті, тканини об’єднала одна тема – зображення природи та традицій рідного краю. Кожна робота, яка була виставлена для конкурсу – це свого роду розкриття творчих здібностей дитини з особливими потребами. Особливо активну участь у конкурсі взяли діти зі спеціалізованої школи №1, де на уроках трудового виховання вони вчаться багатьом технікам мистецтва. Роботи милували око відвідувачів своїм різноманіттям. А коли довелося працювати прискіпливому та незалежному журі, то довелося навіть збільшувати кількість обдарованих дітей. Тож на другі та треті місця були висунуті декілька переможців.

«Виховувати любов до України – головна мета проведеного конкурсу», – зазначає Е.В.Небесна. Вона сподівається, що конкурс буде проходити щорічно, адже виявити істинних патріотів свого краю – так важливо.

До того ж, дякуючи Тетяні Синьок, переможців вітали у святковому залі філармонії. А це зайвий раз підкреслює, що талановитих дітей у нас шанують.

А подарунки, які надали голова обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» Е.В.Небесна та Голова армянської діаспори Тигран Хачатрян, посилили враження від участі у конкурсі «Ми діти твої, Україна».

Тигран Хачатрян, підкреслив, що подібні конкурси дуже важливі, адже стимулюють дітей не тільки до ігри на комп’ютері, а й до розвивають творчу уяву. Він також висловив сподівання, що подібних конкурсів побільшає і головне, завдяки мистецтву будуть стерті усі кордони між творчими особистостями. Адже у нас в Україні проживає талановитий та єдиний народ.

Усі організатори висловили надію, що конкурс «Ми діти твої, Україна» буде мати продовження і до того ж щороку буде розширювати коло учасників.

Ніколаєвська Ольга

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*