Олександр Петік: Підвищена увага до проблем інвалідів є ознакою цивілізованого суспільства

1 17 5 1504140301 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 17 5 1504140301 1

15 квітня голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександр Петік обговорив з керівниками громадських організацій інвалідів області актуальні питання, які турбують громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Очільник області відзначив, що питання створення та забезпечення належних умов для громадян з обмеженими фізичними можливостями є ознакою цивілізованості суспільства. Тому серед першочергових завдань, над якими повинна працювати влада – забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціального значення, створення відповідної інфраструктури, зокрема, спорудження зручних пандусів, облаштування пішохідних переходів спеціальною звуковою сигналізацією, забезпечення належних умов для отримання освіти та професійної підготовки для дітей з вадами здоров’я, створення нових робочих місць із наступним працевлаштуванням для громадян з обмеженими фізичними можливостями.

1 17 5 1504140302 2

Серед проблемних питань, які неодноразово піднімалися учасниками зустрічі, зокрема, керівником громадської організації “Серце матері” Людмилою Шукрутою, – забезпечення безперешкодного перевезення дітей з важкими захворюваннями, адже, більшість з них прагнуть вести повноцінний спосіб життя, зокрема, займатися у гуртках, навчатися, спілкуватися з ровесниками, проте за станом здоров’я не завжди можуть самостійно пересуватися.

Олександр Петік відзначив, що зазначена проблема на сьогодні є вкрай актуальною, і запропонував, як один з варіантів її вирішення, залучити до перевезення дітей з вадами здоров’я службу соціального таксі.

Керівник громадської організації “Сила духу” Олександр Переверзєв також акцентував увагу учасників зустрічі на тому, що більшість медичних закладів Кіровограда та області на сьогодні не відповідають сучасним стандартам доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Він звернувся з пропозицією перевести усіх жителів області з обмеженими фізичними можливостями на лікування в обласну лікарню, де для них створені належні умови.

Голова облдержадміністрації доручив профільному департаменту детально вивчити зазначене питання і надати відповідні пропозиції. Також очільник області підняв питання щодо необхідності більш ефективного використання рекреаційного потенціалу області для реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, на базі Знам’янської бальнеологічної лікарні.

Олександр Петік також наголосив на необхідності переглянути усі обласні програми, спрямовані на підтримку осіб з обмеженими фізичними можливостями, у напрямку їх інтенсифікації. – На сьогодні потрібно впроваджувати нестандартні та ефективні заходи, спрямовані на підтримку осіб з обмеженими фізичними можливостями, щоб вони відчули себе рівними серед інших у суспільстві, – відзначив голова облдержадміністрації.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*