Із надією на зцілення

1 11 3 1401957250 dscf0843 2. інвалідів

1 11 3 1401957250 dscf0843 1Діти із Кременчуцького товариства інвалідів провели недільний день у Козельщинському соборі Різдва Пресвятої Богородиці. Екскурсію для них організував ВБФ «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Матицин.

У День захисту дітей, 1 червня, у подорож вирушили близько 40 кременчужан – це діти-інваліди і батьки, які їх супроводжували. Впродовж поїздки екскурсовод розповідала подорожуючим історію Кременчука, Козельщини і самого Козельщинського жіночого монастиря.

У храмі діточки зустрілися з ігуменею Варсонофією – настоятелькою жіночого монастиря, і взяли участь у недільній службі в монастирській церкві. У супроводі батьків діти мали змогу вклонитися святиням храму, а до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці навіть вишикувалась ціла черга.

– Цікаво, що й діти відчули, що знаходяться у святому храмі, бо поводились дуже слухняно, – говорить заступник голови Кременчуцького товариства інвалідів, керівник дитячого сектора Ірина Овсійко. – Кожного з діточок супроводжували батьки, які щиро молились і просили Бога зцілити їхніх дітей. Мабуть, це найголовніша мета, з якою вони хотіли відвідати святий Козельщинський монастир і вклонитися цілющій іконі Пресвятої Богородиці. Дякуємо за організацію поїдки і взагалі за чуйність та увагу до наших діточок Благодійного Фонду «Джерело Дніпра» і особисто Президента фонду Володимира Матицина.

Ірина Овсійко поїхала на екскурсію разом із чоловіком і донькою-інвалідом дитинства. Каже, що дуже сподівається на Божу допомогу у догляді за дівчинкою.

Екскурсанти також мали змогу відвідати пісний монастирський обід. Найбільше їм сподобався український борщ. Наостанок кожен з дітлахів отримав подарунок від Фонду «Джерело Дніпра» – надрукований за сприяння фонду і з благословення церкви буклет «Різдвяно-Богородичний Козельщинський жіночий монастир».

Діти з радістю фотографувались на фоні самого монастиря, тим більше, що храм цього літа був, як ніколи гарний – уквітчаний яскравими червоними трояндами.

Козельщинський храм Різдва Пресвятої Богородиці відновлений у 90-ті роки практично з нуля, завдяки Володимиру і Тетяні Матициним. Справжньою окрасою собору стали 105 образів іконостасу, відтвореного Фондом «Джерело Дніпра».

Фонд «Джерело Дніпра» завжди опікувався Міським товариством інвалідів. Раніше Фонд подарував товариству комп’ютери та допоміг у здобутті професії «Оператор комп’ютерного набору», аби представники товариства мали змогу в подальшому адаптуватися в сучасному житті.

“Кременчуцька ПАНОРАМА” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*