Переселенці зі Сходу України долучились до начитування літератури для незрячих

1 22 audiobooks. незрячих

Впродовж декількох років Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» аудіює літературу для незрячих шанувальників друкованого слова, студентів, школярів. З цією метою організатори періодично проводять публічні заходи, запрошуючи всіх небайдужих до аудіювання художньої та навчальної літератури.

Восени 2014 року, за сприянням Львівського міського центру зайнятості, до начитування книг долучилися переселенці зі Східної України. Упродовж жовтня вони озвучили близько 20 публікацій, серед яких найбільшу цінність представляють праці з тифлопедагогіки, посібники з виховання незрячих дітей тощо.

«Співпраця триває на основі впровадження так званих «громадських робіт»: безробітні, у т.ч. переселенці з зони АТО, надають практичну допомогу громадським організаціям інвалідів, а оплату їхньої праці забезпечує центр зайнятості. Такий принцип вже встиг окреслити свою значущість і корисність для громади міста, а результатами такої співпраці скористалося чимало львів’ян. Тож у листопаді організація планує продовжити партнерство з міським центром зайнятості і залучити до аудіювання літератури усіх зацікавлених». – Оксана Потимко, виконавчий директор ЛОО ВГО УСІ.

Марта Плішило

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*