Полтавські протези не гірші від зарубіжних

1 13 5 41235. інвалідів

На Полтавському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві почали виготовляти продукцію для поранених у зоні АТО бійців.

Першим пацієнтом став земляк із Гадяцького району. В бою з терористами на сході він утратив ліву руку. Фахівці запевняють, що після виконання всіх необхідних процедур захисник Вітчизни знову почуватиметься повноцінною людиною. Адже згадане підприємство має понад 70-річний досвід такої допомоги інвалідам. При цьому ще з 1989 року воно почало технічне переоснащення виробництва, впровадження новітніх технологій та міжнародних стандартів якості.

За таких обставин спеціалісти не вважають обов’язковим протезування за кордоном, де така робота коштує шалених грошей. Особливо тоді, коли йдеться не про надскладні випадки. Водночас не секрет, що деякі посередницькі фірми та окремі спритники, що спеціалізуються на “медичному туризмі”, просто наживаються на людському горі. У подібних випадках вони фактично за однакової якості послуги “викачують” із інвалідів, їхніх родичів і знайомих незрівнянно більші кошти.

Василь Неїжмак

Полтава

«Голос України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*