У театрах Львівщини започатковують унікальний пілотний проект для незрячих

1 23 2 1478239. вистав

В театрах області започаткують пілотний проект, який передбачає забезпечити доступність для незрячих до більш повноцінного «перегляду» вистав сучасними технічними засобами, – про це повідомила ініціатор проекту, виконавчий директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ» Оксана Потимко.

“З цією метою буде використовуватись тифлокоментар (аудіодискрипція) – спеціальний коментар диктора, який дає змогу незрячим зрозуміти сюжет і розпізнати його героїв, незрячим будуть надаватися радіо навушниками. Працівник театру під час показу вистави доповнюватиме її озвученим коментарем про те, що відбувається поза діалогом головних героїв, описуючи сценографію, костюми тощо”, – зазначила О. Потимко.

За її словами, представники театрів висловили підтримку у реалізації проекту, досягнуто домовленості щодо проведення тренінгів за участі тифлопсихолога для кількох працівників від театру.

Довідково:

На території області діє 9 професійних театрів у репертуарі яких понад 400 вистав. Щороку вони здійснюють показ 2 700 вистав, які переглядають 450 тисяч осіб.

Вартість спеціального обладнання (радіо-гід для 20 осіб) складає близько 2 тисяч доларів.

Департамент з питань культури, національностей та релігій, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*