Пільги для інвалідів на Львівщині монетизують

1 26 5 DSC 6451 1 2. реабілітації

Міністр соціальної політики Павло Розенко в межах робочого візиту до Львівської області ознайомився з роботою Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів. Він оглянув відділення медичної, фізичної, психологічної, трудової, фізкультурно-спортивної, соціальної та професійної реабілітації.

Під час візиту міністр також поспілкувався з учасниками АТО, які проходять курс реабілітації у цьому закладі. Він, зокрема, повідомив, що держава розробила програми соціально-психологічної реабілітації для військовослужбовців, які допоможуть їм відновити своє здоров’я та не залишитися наодинці зі своїми проблемами. До речі, окрім учасників АТО, у центрі також пройшли курс реабілітації 7 осіб з інвалідністю внаслідок отриманих поранень під час Революції Гідності.

Водночас під час робочої зустрічі з міністром було обговорено також ініціативу Львівщини щодо можливості замінити для людей з особливими потребами механізм надання їм матеріальної допомоги. Відтак, пропонується надавати не закуплені державою обладнання та матеріали, а фінансові ресурси на придбання потрібних їм речей. Це дозволить уникнути закупівель за завищеними цінами. «Не чиновник повинен обирати ті речі, що необхідні громадянам з особливими потребами, а людина повинна мати можливість сама обрати необхідний їй товар», – зазначив на зустрічі голова Львівської ОДА Олег Синютка. Своєю чергою Павло Розенко повідомив, що реформування соціальної сфери здійснюватиметься у кількох напрямках: буде скасовано неефективні пільги, також заплановано адресне надання пільг та монетизація пільг.

«Пострадянська система пільг вичерпала себе. На сьогодні існує понад 700 видів пільг, а ресурсу їх всіх забезпечити у держави не має й не буде. Отож цій системі Україна далі рухатися не стане»,- сказав міністр. За словами Павла Розенка, «закони, які ініційовані урядом — це не константа, а норми, які ми готові динамічно змінювати». При цьому він зазначив, що надзвичайно важливим тут є досвід областей.

1 26 5 DSC 6451 1

1 26 5 DSC 6470 2

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*