Депутати затвердили Обласну комплексну програму правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю

1 19 1 17 03 inval 2. інвалідністю

1 19 1 17 03 inval 1

17 березня на третьому пленарному засіданні чергової ХХХIII сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Обласну комплексну програму правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю на 2015 – 2018 роки.

За таке рішення проголосували 59 депутатів.

Відповідно до цього рішення, структурним підрозділам обласної державної адміністрації, районним державним адміністраціям та виконкомам міст обласного значення доручено забезпечити неухильне виконання Програми, передбачити виділення коштів на фінансування Програми.

Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації повинен щорічно до 25 січня інформувати обласну раду про стан виконання Програми.

Метою Програми є забезпечити на обласному рівні вирішення питань з організаційно-правового, інформаційного, матеріально-технічного, медичного та соціально-побутового забезпечення людей з інвалідністю відповідно до вимог Конвенції ООН про права інвалідів.

На виконання цієї програми в кожному районі, місті обласного значення будуть розроблені районні (міські) комплексні програми на 2015 – 2018 роки. При формуванні районних бюджетів та бюджетів міст обласного значення повинні передбачити відповідні кошти для реалізації цих програм, виходячи з наявних фінансових ресурсів бюджету.

Буде проаналізовано виконання Програми зайнятості населення Львівської області на 2013 – 2017 роки, в частині сприяння зайнятості особам з інвалідністю.

Для забезпечення ефективної роботи з виявлення всього комплексу потреб кожної особи з інвалідністю, що проживає на території області, з метою реалізації її прав як громадянина України, буде продовжено формування комп’ютерно-інформаційної бази даних людей з інвалідністю в цілому в області та в розрізі міст і районів.

Окрім того, буде проведено моніторинг доступності людей з інвалідністю Львівщини до транспортного забезпечення і сфери життєдіяльності, результати розглядати на засіданнях Координаційної ради у справах людей з інвалідністю, а також виконано низку інших заходів.

Львівська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*