У Нововолинську з’явився центр розвитку дитини

1 22 7 kindergarten 2. особливими потребами

Відтепер маленькі нововолинці, котрі потребують особливої уваги дорослих, мають місце для спільного проведення дозвілля. Днями у хірургічному корпусі міської лікарні відбулася презентація центру розвитку дитини громадської організації «Світ для дітей».

Напрямками діяльності цієї організації є надання підтримки сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами, консультативної допомоги батькам дітей з особливими потребами та залучення до реабілітаційного процесу; збереження та зміцнення фізичного і психічного здоров’я дитини; забезпечення права кожної дитини на отримання соціально-психологічної реабілітації та адаптації; залучення дітей з особливими потребами до загальноосвітньої системи навчання, розвитку кожної дитини відповідно до її індивідуальних потреб та можливостей; сприяння посиленню уваги до проблем лікування, психологічна, моральна, матеріальна допомога сім’ям, в яких виховуються діти з особливими потребами.

Кімната оснащена необхідним розвиваючим матеріалом, іграшками. В цьому приміщенні будуть проходити заняття з психологами, логопедами. Також вже проходять тренінги для батьків. Тут зустрічаються сім’ї, котрі виховують дітей з особливими потребами.

Волинська ОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*