Для жінок з особливими потребами влаштували свято (ВІДЕО)

1 09 3 7395411. людей

Фізичні вади – не перешкода для жіночності та чарівності. У цьому переконані організатори акції, яка днями відбулася у Тернополі. Участь у ній взяли шестеро жінок з обмеженими можливостями.

Стартувала акція у Львові, завдяки одній із громадських організацій. Тепер естафету передали Тернополю. Її мета, кажуть організатори, – зробити так, аби люди з обмеженими можливостями не відчували себе покинутими.

РОКСОЛАНА ТОКАРСЬКА, представник громадської організації (м. Львів):

«Вони є гарні, вони є такі талановиті, вони малюють, вишивають. Тобто, вони реально дуже круті. Ми бачимо яскраві приклади, що вони створюють сім’ї, народжують дітей. Вони – такі, як ми. Такі самі гарні. І ми хочемо це показати».

МИРОСЛАВА ДЕНИСЮК, співорганізатор акції у Тернополі:

«Ми запропонували їм зробити зачіски, зробити бездоганний, гарний макіяж, одягнути в нарядні вечірні сукні, щоб вони розуміли і бачили, що дівчата на інвалідних візках також можуть бути і красиві, і дуже грандіозні».

Далі – фотосесія, прогулянка Тернопільським ставом на теплоході та обід в одному з місцевих закладів громадського харчування. А ініціатором акції у Тернополі стала ось ця дівчина. Марія – з Тернополя, навчається у Львові. Їй – 19. Кілька років тому дівчина отримала серйозну травму, впавши з велосипеда. Відтоді змушена опиратися на милицю.

МАРІЯ ВИКЛЮК, ініціатор акції у Тернополі:

«Хотіла взяти участь у фотосесії, такій для інвалідів, знайшла дівчат. Всі дівчата раді, що таке було. Вони вже чекали того дня як… Дуже чекали».

У кожної з учасниць – своя історія.

СВІТЛАНА ЖИДИК, учасниця акції:

«Я хочу сказати просто, щоб ми цінували життя, яке ми маємо. Я до 20 років була здоровою, захворіла, потім – взагалі була нерухома, прикута до ліжка. Я не хотіла жити, в мене була депресія, в мене була злоба на людей, непрощення. Але потім, коли я навернулася до Господа, запросила Ісуса в своє серце, почала читати Біблію, Він почав лікувати мої сердечні рани, Він поміг мені піднятися. І зараз Він мене зціляє, слава Богу. І я просто дякую Богу, що я живу, і що можу когось ще надихати».

Пані Світлана каже: коли їй запропонували взяти участь у дійстві, спершу вагалась, втім, зрештою, таки погодилася. Враження, запевняє – позитивні.

СВІТЛАНА ЖИДИК, учасниця акції:

«Мені подобається, що дівчатка задоволені. Вони такі усміхнені, раді. Слава Богу, що маємо позитив».

ІРИНА БАЗИЛЕВСЬКА, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів:

«Коли людина, маючи певні проблеми зі здоров’ям, вміє радіти життю, бути красивою і бути щасливою, – це прекрасно. Ми сподіваємося, що ця акція не буде короткостроковою. Ми, можливо, ще будемо старатися долучати більше людей, будемо старатися долучати більше організаторів. Хочеться відзначити, що багато людей, до яких ми зверталися, відгукнулися, в дійсності, з добром і з усмішкою, і з радістю, і чим могли, тим і допомагали для організації цього свята».

Акція, кажуть організатори, всеукраїнська, на черзі – Вінниця. По її завершенні мають намір провести благодійну фотовиставку, на якій збиратимуть кошти для облаштування пандусів.

Ірина Худобá

Телеканал ІНТБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*