Чому держава ускладнює життя для людей з обмеженими фізичними можливостями (ВІДЕО)

1 14 8 974123 2. люди

Про те, як боротися з проблемами, з якими стикаються люди з обмеженими фізичними можливостями розповів гість студії Телеканалу новин “24” – експерт з управління компаніями, радник фракції “Самопоміч” у Київраді Вадим Ноздря.

Більше 165 мільйонів гривень учасники АТО отримали у зв’язку з пораненнями або інвалідністю. Про це повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір. Однак проблеми інвалідів не обмежуються грошима.

Відомо, що державна система, пов’язана з інвалідністю досить корумпована. І постійно з’являються новини про труднощі, з якими стикаються і учасники АТО, і цивільні неповносправні.

Проблеми людей з обмеженими можливостями

– Це болюча тема для українського суспільства. Ми звикли дуже багато речей пояснювати корупцією, а потрібно дивитись глибше. Ця система надзвичайно складна, в ній багато перепон. Для прикладу, бійці. які отримали інвалідність в зоні АТО – мають пройти одну комісію, а люди, які не мали відношення до бойових дій – іншу комісію.

– Сьогодні через трагічні події на сходу України збільшується кількість інвалідів. Тому цю систему потрібно максимально спростити. Взагалі, ця система має дві функції – сприяюча та запобіжна. Акцент сьогодні потрібно ставити на сприяючій. Мені здається, що членами комісій мають бути люди, які самі отримали статус інвалідності, потрібно, щоб долучилася волонтери.

– Найбільша проблема – це реальне працевлаштування. Робота дає можливість соціалізації та психологічної реабілітації для воїнів АТО. Адже ці люди не звикли мати такий статус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*