Театр ім. Юрія Дрогобича розпочав сезон вистав доступних для людей з вадами зору

1 12 1 IMG 6825 1447167639 2. аудіодискрипції

1 12 1 IMG 6825 1447167639 1

Цього тижня Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича розпочав 76-й театральний сезон. Для своїх відвідувачів театр презентував зразу дві прем’єри: виставу “Примарне щастя” (“Закон”) Володимира Винниченка та музичну казку “Сміливець Іванко”.

Важливо, що переглянути ці вистави мають можливість і глядачі з обмеженими можливостями зору через систему аудіодискрипції. Така можливість для глядачів з вадами зору буде доступною впродовж усього театрального сезону.

Зазначимо, що ця можливість реалізована у рамках Програми розвитку української мови, української культури, історичної свідомості громадян на території Львівської області на 2015 рік. Технічне оснащення придбане за рахунок коштів, виділених департаментом з питань культури, національностей та релігій ОДА.

Довідка:

Пілотний проект аудіодискрипції візуальних творів мистецтва вперше в Україні стартував у лютому цього року. Актори театрів Львівщини пройшли спеціальні навчання і отримали теоретичні та практичні знання і навички організації та проведення аудіодискрипції.

Проект відбувається з метою доступності культурних послуг та ініційований Львівським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації “Українська спілка інвалідів Усі” спільно з департаментом з питань культури, національностей і релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Аудіодискрипція (тифлокоментування) – лаконічний опис предмета, простору або дії, що незрозумілі незрячій людині або людині з поганим зором без спеціальних словесних пояснень.

Департамент з питань культури, національностей та релігій, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*