Львову є про що звітувати у Міжнародний день інвалідів

1 03 13 invalid 2. реабілітації, інвалідів

1 03 13 invalid 1

Щороку 3 грудня у світі відзначають Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є й нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу та милосердя до людей з особливими потребами. Адже на сьогоднішній день у світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що становить приблизно 15% населення усього світу. Вже низку років Львівська міська рада, зокрема управління соціального захисту, тісно співпрацює з різноманітними організаціями інвалідів, надаючи їм фінансову підтримку. Окрім цього, на місцевому рівні було запроваджено ряд соціальних гарантій, які фінансуються з міського бюджету.

«Місто Лева щорічно здійснює соціальну підтримку громадян з числа інвалідів за трьома ключовими напрямами: підтримка неурядових організацій, забезпечення діяльності Львівського міського центру реабілітації «Джерело», а також надання муніципальних субсидій, пільг та допомог. Тобто, соціальний захист інвалідів у Львові – це щоденна системна робота, а не заходи до одного дня», – розповідає Ігор Кобрин, в. о. начальника управління соціального захисту.

Відтак, на місцевому рівні було запроваджено ряд соціальних гарантій, які фінансуються з міського бюджету, зокрема:

• доплата інвалідам І групи від загального захворювання, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду;

• надання компенсації вартості санаторно-курортної путівки для особи, яка супроводжує інваліда І групи з числа осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;

• муніципальні субсидії (за умови попереднього призначення державної);

• надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Львова; надання одноразової допомоги мешканцям м. Львова на виконання депутатських повноважень;

• пільги на оплату житлово-комунальних послуг: 50% – для інвалідів по зору І групи та 40% – для інвалідів ІІ групи.

Окрім фінансової підтримки, управління соціального захисту готує скерування для львів’ян-інвалідів для проходження ними комплексної реабілітації у Міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів.

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*