Всі книги Першої української дейзі-бібліотеки розміщені на http://daisy-ukr.svefi.net/download

1 22 audiobooks. книги

Міжнародний шведсько-український проект, який передбачав впровадження в Україні нового формату літератури DAISY та створення Першої української дейзі-бібліотеки, завершений. Бібліотека розміщена на інтернет-ресурсі http://daisy-ukr.svefi.net/download. Інваліди по зору, їхні батьки та родичі можуть безкоштовно завантажити будь-яку книгу: підручники, посібники, художні твори.

Дейзі-бібліотека – це озвучені книги для незрячих користувачів, має одну суттєву перевагу – можливість пошуку будь-якого елемента (сторінки, розділу, параграфа і т.д.).

«Ми посортували усі книги за жанрами, щоб незрячим було зручно користуватися доволі громіздкою бібліотекою. Зараз вона сягає 400 ГБ, але ми далі начитуємо книги, конвертуємо їх у дейзі, не припиняючи цю роботу, попри завершення шведського проекту. І так робитимемо увесь час, бо це витребувана послуга. Новими книгами наша дейзі-бібліотека поповнюється ледь не щодня, про що ми постійно сповіщаємо на сайті www.openlife.lviv.ua в розділі «Останні новини».

Ми зробили цю бібліотеку, і щоб нею всі охочі в Україні та поза її межами могли користуватися, виклали усю бібліотеку на одному з інтернет-ресурсів. Звідти можна завантажувати будь-яку книгу: підручники, посібники, художні твори, тифлознавство і т.д. Ресурс безкоштовний, людям нічого не потрібно за це платити, ніде не треба реєструватися», – розповідає виконавчий директор ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Марта Більська

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*