У Вінниці пройшло заняття «Подолання стереотипів. Дискримінація прав людей з інвалідністю. Міфи та реальність»

1 22 5 Foto 6 5 2. інвалідністю

1 22 5 Foto 6 5

20 липня у Вінницькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося тренінгове заняття на тему «Подолання стереотипів. Дискримінація прав людей з інвалідністю. Міфи та реальність».

У заході взяли участь люди з інвалідністю, їх супроводжуючі, та працівники установ, які працюють з такими людьми. Метою проведення тренінгу було виявити стереотипи, які побутують у суспільстві та пошук шляхів їх подолання.

«Ми часто говоримо про інтеграцію, і в основному маємо на увазі інтеграцію лише в зовнішнє середовище. Тобто створення доступного простору. Однак, не менш важливим питанням є готовність простих громадян інтегрувати людей з інвалідністю у внутрішнє життя суспільства. Саме такі гості питання піднімалися на даному заході» – зазначає один із організаторів тренінгу, працівник центру Козаченко Сергій.

«Важливим було те, що кожен з присутніх мав можливість подивитися на світ, та й на звичайні банальні речі, очима людини з інвалідністю. Це в свою чергу зробить інтеграцію людей з інвалідністю в активний спосіб життя більш успішним», – продовжує ще один організатор заходу, людина з інвалідністю, яка особисто щоденно зустрічається з проблемами розуміння та доступності, Гоша Архіповський.

1 22 5 Foto 1 1

1 22 5 Foto 2 2

1 22 5 Foto 3 3

1 22 5 Foto 5 4

1 22 5 Foto 8 6

Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

Вінницька міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*