На Путивльщині опікуються особами з обмеженими фізичними можливостями

1 15 4 1 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 15 4 1 1

Голова Путивльської районної ради Євген Южаков провів нараду щодо вирішення актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями на території району.

Начальник управління соціального захисту населення Путивльської районної державної адміністрації Світлана Куртова ознайомила присутніх з роботою комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Також проінформувала про стан забезпечення технічними засобами інвалідів, надання їм матеріальної допомоги, виплати компенсацій на транспортне обслуговування і пальне, реабілітацію дітей-інвалідів та санаторно-курортне лікування.

Голова організації інвалідів Путивльщини Людмила Лигагіна у виступі вказала на необхідність забезпечення безкоштовного автобусного проїзду на міських та приміських маршрутах, потребу інвалідів у засобах гігієни, звернула увагу на технічний стан ліфту та пандусу у районній лікарні.

Заступник начальника Путивльського районного територіального Центру соціального обслуговування Олена Солод прозвітувала про роботу з надання послуг для громадян з особливими потребами за І півріччя 2016 року.

Директор Путивльського районного центру соціально-побутової реабілітації дітей-інвалідів Тетяна Хандуріна повідомила про потреби малят у проходженні курсу реабілітації, здійснення їх перевезень із сільської місцевості для занять, необхідності поліпшення матеріально-технічної бази.

Голова організації ветеранів Путивльського району Анатолій Черепов звернув увагу на нез’ясованість питання закріплення за учасниками бойових дій у Другій світовій війні лікарів, медичних працівників з метою надання медичної допомоги вдома.

Головний лікар центральної районної лікарні Світлана Семененко повідомила про відновлення роботи ліфту та переобладнання пандусу на першому поверсі до приміщення поліклінічного корпусу, що надасть можливість вільно пересуватися на інвалідній колясці до ліфту.

Начальник ВВД ФСНВ, заступник голови профільної постійної комісії Путивльської районної ради Геннадій Садовий наголосив на необхідності будівництва пандусів, які повинні відповідати затвердженим нормам і технічним вимогам.

Перший заступник начальника Буринського об’єднаного Пенсійного фонду України Сумської області Наталя Глуховцева ознайомила присутніх з проведеними заходами для забезпечення доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями до пенсійних послуг.

Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Путивльської районної державної адміністрації Тетяна Чернякова повідомила про стан облаштування пандусів в освітніх закладах району.

Голова районної ради Євген Южаков особливу увагу зосередив на заходах вирішення актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями на території району. Ці питання знаходяться під постійним контролем органів місцевого самоврядування району, розв’язуються спільно з представниками громадських організацій. Байдужих у цій справі не повинно бути!

1 15 4 2 2

Сумська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*