В Святошині відбувся Всеукраїнський «круглий стіл» на тему: «Право на освіту дітей з інвалідністю: проблеми та перспективи»

1 12 8 20586 2. дітей

  1 12 8 20586 1

Київ. 9 жовтня в приміщенні середньої загальноосвітньої школи №281 (бульвар Кольцова, 7-Б) відбувся Всеукраїнський (національний) «круглий стіл» на тему: «Право на освіту дітей з інвалідністю: проблеми та перспективи». Захід організований Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Інститут реабілітації та соціальних технологій» спільно з середньою загальноосвітньою школою №281, спеціальним дошкільним навчальним закладом № 219 для дітей з порушенням зору та інтелекту Святошинського району м. Києва за партнерської підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини, Міністерства освіти та науки України, Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів України, Інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька Академія», факультету правничих наук НАУКМА, Київського коледжу та Київського інституту Національного університету «Одеська юридична академія», ВГО «Майбутнє країни», УАФТП, інших партнерських організацій та установ.

В роботі «круглого столу» взяли участь поважні гості. Під час роботи були представлені майстер класи у трьох секціях:

– секція №1: «Організація навчально-виховного процесу інклюзивної освіти та корекційно розвивальної роботи дітей з порушенням зору та складним дефектом у дошкільному навчальному закладі» (керівник секції, віце-Президент Асоціації тифлопедагогів України, директор СДНЗ №219 м. Києва Рожко Ніна Миколаївна);

– секція №2: «Організація навчально-виховного процесу у 4–г (спеціальному класі для дітей зі зниженим зором» (керівник секції, член редакційної ради ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», класовод Шиденко Олена Володимирівна);

– секція №3: «Адаптація дітей з особливими освітніми потребами у середній школі: проблеми та перспективи» (керівник секції, член Президії ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», директор СЗШ №281 м. Києва Цимбал Людмила Яківна).

Також відбулося обговорення проблем організації інклюзивної освіти та її впровадження в умовах сьогодення, а на завершення заходу присутні підвели підсумки роботи «круглого столу».

Святошинська районна в м.Києві державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*