Ярмарок вакансій для осіб з обмеженими можливостями провели у Рівному

1 25 5 34512 2. інвалідністю

  1 25 5 34512 1

З метою сприяння працевлаштуванню інвалідів 18 червня в Рівненському міському центрі зайнятості пройшов міні-ярмарок вакансій «Робота для тебе» за участю роботодавців: Рівненського професійного ліцею, КП «Рівнекнига», «КАТП – 1728, ПП «Кондор-ВВС», маркетів «Епіцентр», «Фреш», ПП «Афіша інком» та інші. Це лише один із низки заходів, спрямованих на вирішення проблем працевлаштування безробітних та осіб з обмеженими фізичними можливостями. Роботодавцями було заявлено 35 вакансій за 19 різноманітними професіями та посадами. Ярмарок відвідали майже 40 осіб з інвалідністю.

Представники роботодавців розповіли про свої підприємства та наявні вільні робочі місця для осіб з обмеженими фізичними можливостями: майстра виробничого навчання, слюсаря-ремонтника, робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків, психолога, охоронника, сторожа, приймальника товарів, продавців продовольчих та непродовольчих товарів, касира торговельного залу, прибиральника службових приміщень тощо.

Найбільший попит серед шукачів роботи з інвалідністю мали запропоновані роботодавцями вакансії прибиральника службових приміщень та територій, робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків, психолога, сторожа, продавця продтоварів, касира торговельного залу.

У ході ярмарку фахівці міського центру зайнятості надавали консультації стосовно соціального захисту інвалідів та їх адаптації до суспільного життя.

За результатами співбесіди з роботодавцями попередньо дали згоду на працевлаштування 4 особи з інвалідністю. Загалом представники роботодавців підібрали 9 кандидатів на вільні робочі місця на перспективу.

Усі учасники ярмарку залишилися задоволені результатами і висловили побажання проводити такі заходи щомісячно. Спеціалісти центру зайнятості запланували провести наступний аналогічний захід в серпні.

Рівненський міський центр зайнятості

Рівненський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*