Служба зайнятості – допомогу й підтримку особам з інвалідністю

1 27 trudoustrojstvo-invalidov 1. зайнятості

У рамках Місячника сприяння зайнятості інвалідів, у Долинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей, під час якого проведено низку тематичних інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних та інших заходів.

Так, наприклад, під час семінару «Служба зайнятості – особам з особливими потребами» присутніх ознайомлено зі станом регіонального ринку праці, перспективами зайнятості осіб з інвалідністю; з додатковими гарантіями у працевлаштуванні та соціальними послугами, які надає служба зайнятості даній категорії населення.

Також відбувся й тренінг «Відчуй себе впевнено», що спрямований на допомогу особам з особливими потребами у самопізнанні, подолання невпевненості, прихованих психологічних проблем, які заважають людині працевлаштуватися; зняття психологічного напруження; розкриття та усвідомлення власних вольових якостей; підвищення їхньої мотивації до праці; формування у них навичок впевненої поведінки на ринку праці та ін.

Крім того, під час заходу присутні дізналися про прийоми ефективного спілкування з роботодавцем; складали резюме та отримали іншу корисну інформацію щодо пошуку роботи та працевлаштування.

На завершення тренінгу всі учасники обмінювалися думками та були вдячні за отриманий заряд впевненості в собі, власних силах та можливостях, а також бажання якнайшвидше знайти роботу та стати повноцінними членами суспільства. Загалом, у заході участь взяло близько 30 осіб.

С. Щербіна, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Долинського районного центр у зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*