Знаходять роботу наполегливі

1 10 3 31432 2. інвалідів

За сприянням у працевлаштуванні до центру зайнятості звертаються дуже різні люди. Особлива категорія з них це – інваліди. Викликають велику повагу люди, що мають тяжку недугу, але не здаються, прагнуть бути активними членами суспільства. Саме до таких відноситься Ігор С. При першому ж зверненні до центру зайнятості вразив спеціалістів своїм бажанням працювати та своєю впевненістю, що йому неодмінно допоможуть працевлаштуватися. Маючи другу групу інвалідності, суттєві обмеження в пересуванні, Ігор дуже хотів працювати. За професією інженер-металург, свого часу працював інженером на найбільших підприємствах Маріуполя – комбінаті «Азовсталь» та концерні «Азовмаш», чоловік прагнув працювати на виробництві. Уважно прислухався до всіх порад особистого консультанта, відвідував семінари, переглядав весь перелік вакансій. Під час відвідування центру зайнятості у вересні Ігорю запропонували роботу контролера верстатних і слюсарних робіт на Маріупольському ремонтно-механічному заводі. Спеціаліст центру зайнятості зв’язалась з відділом кадрів підприємства та погодила час, коли Ігорю відвідати відділ кадрів. Співбесіда з роботодавцем була успішною та завершилась працевлаштуванням.

Маріупольський міський центр зайнятості проводить низку заходів, спрямованих на допомогу особам з інвалідністю, адже важливо допомогти цим людям подолати невпевненість у собі, підвищити мотивацію до праці, сформувати навики активного пошуку роботи.

З початку року були працевлаштовані 30 інвалідів, із них 2 – відкрили власну справу, отримавши одноразову допомогу.

Наприкінці листопаду, напередодні Міжнародного дня інвалідів, Маріупольський міський центр зайнятості традиційно проводить ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості для інвалідів. Сподіваємось, безпосереднє спілкування з роботодавцями допоможе вирішити питання працевлаштування людям з особливими потребами.

Маріупольський міський центр зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*