Особливим дітям – особлива увага

1 28 IMG 2346. центру зайнятості

У рамках місячника сприяння зайнятості інвалідів, у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості проводиться низка тематичних інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних та інших заходів для сприяння трудовій реабілітації громадян з особливими потребами, що перебувають на обліку в центрі зайнятості. Окрім того, профорієнтаційні заходи проводяться і для учнів спеціалізованих навчальних закладів.

Основною метою проведення заходів для дітей з особливими потребами є формування у них усвідомленого ставлення до себе як до повноцінного члена суспільства, як до справжнього професіонала, та задля уміння робити вибір, планувати свої професійні і життєві перспективи.

Так, фахівці центру зайнятості відвідали вихованців «Спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1» Кіровоградської міської ради. Для школярів було проведено профорієнтаційний урок «Моя майбутня професія», під час якого фахівці міськрайонного центру зайнятості розповіли підліткам про світ професій, вимоги та особливості сучасного ринку праці, ознайомили з формулою правильного професійного вибору. У ході індивідуальних профконсультацій, за допомогою профдіагностичних методик, майбутні випускники мали можливість визначити власні інтереси та здібності, оцінити перспективи працевлаштування за обраним фахом, орієнтуючись на потреби роботодавців. Окрім того, учнів було поінформовано про умови праці дітей та негативний вплив її незаконних форм на здоров’я та підлітків.

Узагальнення результатів проведеного заходу засвідчило, що отримана школярами інформація про професії, можливість поміркувати та надані учням поради допоможуть їм у майбутньому зробити правильний вибір.

К. Лютікова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*