Кожен має право на професійну реалізацію

1 08 2 13382011 news bigpic. інвалідністю

У сучасних економічних умовах особи з інвалідністю належать до соціально вразливих верств населення й потребують соціального захисту, оскільки їм важко конкурувати на ринку праці.

Служба зайнятості докладає зусиль, аби ця категорія громадян була конкурентоспроможною на ринку праці. Тим особам з інвалідністю, що звертаються до центру зайнятості в пошуку роботи, надається статус безробітного та соціальні послуги, що передбачені чинним законодавством з урахуванням медичних показань, індивідуальної програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей особи. По-перше, це пошук роботи, професійне навчання та перенавчання, започаткування власної справи.

Світловодський міськрайонний центр зайнятості плідно співпрацює з установами, організаціями та підприємствами всіх форм власності в плані вирішення питань забезпечення зайнятості громадян з інвалідністю.

Так, наприклад, Олена Т., мешканка с. Подорожнє Світловодського району, інвалід ІІІ групи, за фахом – юрист, мала велике бажання працювати, але самостійний пошук роботи бажаних результатів не дав. Тоді по допомогу вона звернулась до Світловодського міськрайонного центру зайнятості.

Фахівці центру зайнятості почали активно співпрацювати з цією громадянкою, і як наслідок – жінка була направлена на співбесіду з питання працевлаштування на ПП «Світловодський млин», а згодом працевлаштована інспектором з кадрів на зазначене підприємство.

А. Зайченко, начальник відділу надання соціальних послуг з працевлаштування Світловодського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*