Вінниччина продовжує роботу в напрямку зайнятості та працевлаштування людей з обмеженими можливостями

1 02 5 0 2. обмеженими можливостями, інвалідністю

1 02 5 0 1

29 січня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція Асоціації «Відкриті серця» в рамках нової соціальної програми «Разом проти біди».

Громадська організація «Асоціація захисту та допомоги «Відкриті серця» в рамках програми «Разом проти біди», направленої на підтримку внутрішнього переміщення осіб з інвалідністю або сімей переміщених осіб, в яких проживають діти з інвалідністю, як член Національної асамблеї інвалідів України залучила можливості міжнародного проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації» на територію Вінницької області.

Модератором заходу виступила заступник директора «Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Наталія Головко.

Учасником заходу стала заступник директора Департаменту соціальної і молодіжної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва, яка відзначила: «Ми підтримуємо даний проект, так як це реальна змога надати практичну допомогу щодо зайнятості та працевлаштування людей з обмеженими можливостями».

Проект реалізовується в 5 областях: Львівській, Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській та Харківській та направлений на підтримку зайнятості й працевлаштування внутрішньо переміщеним особам з інвалідністю, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України, а також надання реабілітаційних послуг особам з порушенням опорно-рухового апарату, зокрема шляхом їх участі в закладах активної реабілітації.

У ході проекту планується працевлаштування осіб з обмеженими можливостями на підприємствах регіону, незалежно від форми власності, фінансування курсів підвищення фахової кваліфікації, надання грандів на відкриття власного бізнесу на конкурсній основі, організація та проведення тренінгів із розвитку самозайнятості та підприємництва серед внутрішньо переміщуваних осіб тривалістю до 6 місяців, а також семінарів для роботодавців з питань працевлаштування осіб з інвалідністю.

Організатори проекту впевнені, що він принесе не лише теоретичну, але й практичну користь для осіб з обмеженими можливостями.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*