У Миколаївському обласному будинку дитини впроваджують метод кондуктивної педагогіки

1 12 6 95125764 1 2. кондуктивної педагогіки, реабілітації

У Миколаївському обласному будинку дитини провели дводенний семінар «Альтернативна адаптована програма навчання та реабілітації дітей з органічними ураженнями мозку за методом кондуктивної педагогіки».

Семінар провела автор курсу та тренер харківського центру «Право вибору», співзасновниця громадської організації «Монтессорі-центр» з реабілітації дітей-інвалідів «Соняшник» у м. Полтава Олена Попова.

У семінарі взяли участь вихователі, психологи, логопеди, дефектологи, інструктори ЛФК. Батьків дітей, які мають ДЦП, теж було запрошено для участі у навчанні. «Тільки неперервність і тривалість реабілітаційного впливу на дитину з такою складною патологією може дати позитивні результати», – відзначила автор курсу.

Презентація методу, навчальні фільми, запропоновані програми, поради та демонстрації щодо використання спеціального обладнання стануть методичним багажем працівників будинку дитини.

Колектив Будинку дитини поступово і наполегливо впроваджує методики кондуктивної педагогіки для реабілітації дітей з ДЦП угорського фахівця Андраша Петьо. Наразі виділено і відремонтовано приміщення, закуплені спеціальні меблі та обладнання, а педагоги установи через самоосвіту вже ознайомилися з основними положеннями методу.

  1 12 6 95125764 1

  1 12 6 95125765 2

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*