Круглий стіл «Замкнений цикл реабілітації. Реалії та перспективи»

1 20 3 круглий-стіл-по-присвоєнню-2015 1 2. реабілітації, інвалідів

  1 20 3 круглий-стіл-по-присвоєнню-2015 1

Кузнецовськ. До Міжнародного дня боротьби за права інвалідів 13 травня в залі засідань виконавчого комітету відбулося засідання «круглого столу» на тему «Замкнений цикл реабілітації. Реалії та перспективи». Його мета – звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Адже в Україні за останніми офіційними статистичними даними кількість інвалідів зростає. Щороку інвалідами стають декілька тисяч чоловік.

В роботі «круглого столу» взяли участь в.о.міського голови Ігор Куц, заступник генерального директора ВП «Рівненська АЕС» Роман Гошовський, начальник відділу соціального захисту УСР Тетяна Кузьмічова, директор Комунального закладу «Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Наталія Федінчик, начальник ДЗ «СМСЧ-3 МОЗ України» Олександр Коцюбинський, начальник управління освіти виконавчого комітету Ніна Хвалько, завідувачка ДНЗ №5 Людмила Жупанюк, директор центру зайнятості Людмила Самохіна, директор територіального центру Ольга Печончик, начальник міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Пашко, голова асоціації захисту прав інвалідів з дитинства Олена Петровець, в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Руслана Турук, член асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія» Яна Матвієнко.

У своєму виступі в.о.міського голови Ігор Куц сказав: «Сьогодні ми декларуємо, що стаємо європейською державою. Підтвердженням цього є те, що ми стаємо нацією, яка спроможна брати на себе відповідальність за інших, за тих хто потребує особливої уваги і допомоги. Щодо нашого міста, то на сьогоднішній день в місті функціонує чудовий центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Наше спільне завдання на найближчу перспективу забезпечити надання центром всіх потрібних послуг, для забезпечення повної реалізації програми замкненого циклу реабілітації».

Директор центру Наталя Федінчик наголосила: «На даний час в центрі організовані додаткові послуги, які дали змогу забезпечити послугами дітей-інвалідів від народження і інвалідів після 18 років. Проте кількість місць після 18 років є обмеженою, тому розглядається можливість відкриття на базі центру установи змішаного типу, яка дасть змогу охопити всіх потребуючих. Сьогодні це питання вивчається».

Учасники «круглого столу» обговорили питання щодо реалізації в місті соціального захисту дітей-інвалідів та інвалідів, надання соціальних, психологічних, педагогічних, медичних, юридичних, інформаційних та інших послуг, створення умов для реалізації особистісного потенціалу осіб з інвалідністю.

Учасники зібрання одностайно вирішили клопотати перед Кузнецовською міською радою про присвоєння комунальному закладу «Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» імені Зої Матвієнко, громадської активістки, борця за права інвалідів м. Кузнецовськ.

  1 20 3 круглий стіл по присвоєнню2015-1 2

  1 20 3 круглий стіл по присвоєнню2015-2 3

  1 20 3 круглий стіл по присвоєнню2015-3 4

Кузнецовськ. Офіційний веб-сайт міської ради та виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*