Для франківських діток, хворих на ДЦП, проводять сеанси іпотерапії (ФОТО)

1 19 3 іпо2 2 2. іпотерапії

За ініціативи активістів ГО “Самопоміч” у кінно-спортивному клубі “Wesendorf” (с. Павлівка) щотижня проводитимуть кінні прогулянки для дітей, хворих на церебральний параліч.

  1 19 3 іпо3 1

Як зазначають батьки, діти яких страждають на ДЦП, з конем дітки використовують мову жестів, адже тварина сприймає образ людини, реагує на його рухи, інтонації, запах і навіть температуру тіла. Часом тварина значно краще розуміє таких дітей, ніж інші люди.

“Механізм дії іпотерапії на організм людини такий самий, що й будь-якої іншої форми лікувальної фізкультури. У процесі верхової їзди в роботу включаються всі основні групи м’язів тіла. Протипоказань для проходження реабілітації методом іпотерапії майже немає”, – прокоментував активіст ГО “Самопоміч” Юрій Стасинець.

Організатори проектів для дітей з особливими потребами розповіли, що подібні заходи викликають у дітей та їх рідних безліч позитивних вражень, відчуття турботливого ставлення та співпереживання.

“І хоча покращення фізичного стану вихованців, які проходять курс іпотерапії, ще досить незначне, та позитив, задоволення і радість, які отримують діти, неможливо описати словами. Це потрібно бачити на власні очі”, – поділився спостереженнями активіст ГО “Самопоміч” Ярослав Яцків.

І хоча у школах вже розпочався сезон канікул, та сеанс таки провели.

“Це вже другий сеанс і ми не зупинятимемось на досягнутому. Діти з особливими потребами заслуговують уваги та підтримки соціуму, тому не можна залишатись осторонь, адже діти – це наше майбутнє”, – резюмував активіст ГО “Самопоміч” Ігор Ружанський.

  1 19 3 іпо2 2

  1 19 3 іпо1 3

Типовий Франківськ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*