Обласні медики разом із батьками пропонують створити в області окремий реабілітаційний центр (ВІДЕО)

1 19 5 7395412. реабилитацию

Івано-Франківськ. Куди відправити на реабілітацію дітей-інвалідів? Обласні медики разом із батьками пропонують створити в області окремий реабілітаційний центр. Адже із втратою Україною Криму, діти втратили можливість проходити реабілітацію у санаторіях півострова. У новому центрі, кажуть медики, насамперед прийматимуть дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату. Це найбільша група серед дітей-інвалідів. Таких пацієнтів на Прикарпатті налічується близько 20-ти тисяч.

Наразі для дітей із ортопедичними та травматологічними вадами облаштовують окремі місця в санаторіях. До їх послуг – Навчально-реабілітаційний центр в Черче. Вже четвертий рік поспіль тут навчається і паралельно відбуває реабілітацію четвертокласниця Тамара. Мати дитини каже, дівчинка опановує всю шкільну програму і з кожним роком покращується стан її здоров’я. Якщо до реабілітації в Черче доводилося носити Тамару на руках, то тепер вона здатна пересуватися самостійно.

Для онкохворих дітей обласні медики підготували вітамінний комплекс. Спеціальну лікувальну суміш вони мають намір безплатно роздати дітям. Щоправда, призначена ця вітамінна їжа для малюків віком від трьох до 6-ти років.

Оксана Семко, Андрій Українець, Новини на “Вежі”.

ТРК «Вежа»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*