На Прикарпатті відкриють реабілітаційний центр для дітей (ВІДЕО)

1 17 2 9172541 2. реабілітаційний центр

На базі Будинку Дитини у Надвірній може бути створено обласний реабілітаційний центр. За даними департаменту охорони здоров’я, нині на Івано-Франківщині мешкає майже 7 тисяч дітей з обмеженими можливостями. Більшість із них мають шанси на успішну реабілітацію, — стверджують фахівці. Вона необхідна насамперед пацієнтам з вадами розвитку, захворюваннями центральної нервової системи, розладами психіки, слуху, ендокринними хворобами, патологією слуху.

Будинок дитини у Надвірній працює з 1980 року. На цей час тут перебуває близько півсотні малюків. Хоча приміщення дозволяє прийняти в п’ятеро більше. Торік в одному з корпусів було відкрите відділення паліативної допомоги. Тепер обласний департамент охорони здоров’я розглядає можливості облаштування на цій території реабілітаційного центру обласного масштабу. Потреба в такому закладі надзвичайно велика, констатує директор департаменту.

Роман Мельник, директор департаменту охорони здоров’я ОДА: «Ми маємо первинну реабілітацію в нашій обласній клінічній лікарні. Це є перший етап. На другому етапі ми бачимо, щоб тут був багатопрофільний, різнопрофільний реабілітаційний центр для дітей всієї області, а, можливо, навіть не тільки області».

Для облаштування реабілітаційного центру обласна адміністрація сподівається залучити кошти від міжнародних грантів. На разі лише розробляється проект, в якому Надвірнянський Будинок Дитини розглядають як один із можливих варіантів.

Для проведення реабілітації, стверджують медики, в області є база, відповідні фахівці та можливості для оснащення майбутнього закладу необхідним обладнанням.


ОТБ Галичина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*