ГО “Івано-Франківська громадська обласна рада” відновила щотижневі сеанси іпотерапії для дітей, хворих на ДЦП

1 15 3 zN6N8USGt s 2. дцп

 1 15 3 zN6N8USGt s 1

9 червня вперше цьогоріч у кінно-спортивному клубі “Wesendorf” (с. Павлівка) для дітей, з Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру, хворих на ДЦП, знову влаштували кінні прогулянки.

Як відзначає організатор акції, заступник голови громадської організації “Івано-Франківська громадська обласна рада” Ігор Ружанський, сеанси іпотерапії планують започаткувати двічі на тиждень, адже такі заняття допомагають дітям долати недугу, передає кореспондент Фіртки.

«Діти починають краще ходити, говорити. Самі рухи коней позитивно впливають на здоров’я дитини. Але катання потрібно проводити без сідла, тому наші активісти підтримують дитину під час поїздки», – пояснив Ружанський.

За словами матері випускниці Центру Анастасії – Любові Бабич, дітям подобаються такі заняття, адже спілкування з тваринами приносить їм користь.

«Ми при нагоді завжди приїжджаємо сюди. Якщо є можливість то беремо дітей зі школи, тому що іпотерапія дає ефект, дітям верхова їзда подобається, і нам подобається. По-перше дитина заспокоюється від спілкування з твариною. А їм усім необхідно заспокоїтися, тому що у них у всіх проблема з нервовою системою. По-друге, сидячи на коні, дитина сидить рівно, правильно, виробляє осанку та поставу. Катання допомагає тим, у кого є проблема з суглобами, тому що на коня треба сісти і розвести ноги в сторони, крім того проїхавшись лежачи на коні, дитина отримує природний масаж хребта. Загалом ефект від занять багатосторонній: як моральний, так і фізичний», – розповідає жінка.

Також Любов Бабич додає, що іпотерапія є ефективною, однак не всюди коні пристосовані до таких занять. Тому, маючи нагоду для дітей поїздити верхи, намагаються не втрачати такої можливості.

«Насправді такі сеанси для дітей, хворих на ДЦП ми вже неодноразово організовували протягом року. Цю програму ми проводили для різних дітей зі шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів. Такі справи нас надихають і дають наснагу на нові справи, на творення чогось цікавого та унікального для нашої держави. Невдовзі у нас планується створення нового руху, який боротиметься за велику та міцну державу і такі маленькі вчинки нас на це надихають», – зазначив голова ГО “Івано-Франківська громадська обласна рада” Юрій Стасинець.

Агенція новин Фirtka.if.ua +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*