В Ужгороді розпочали будівництво спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів та учасників АТО (ВІДЕО)

1 03 5 9877458 2. інвалідів

В Ужгороді розпочали будівництво сучасного спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів та учасників АТО. Вартість даного об’єкту згідно договору становить 24 млн. 300 тис. грн. Вже отримали аванс в сумі близько мільйона гривень, повідомляє Ужінформ.

«Плани – виконати слідуючі роботи: це в першу чергу зробити демонтажні роботи по спортзалу, закрити контур зданія сандвіч панелями і зробити покрівлю. На сьогоднішній день це питання важливе як для людей з обмеженими можливостями, так і для учасників АТО», — Микола Лило, директор компанії «Пантеон»

В Україні немає практики будівництва подібних закладів. Їх донедавна було всього два. Тому центр в Ужгороді буде відкритим для гостей і з інших областей.

«Реабілітація буде, масажний кабінет буде, буде настільний теніс, буде фехтування, пароліфтинг, процедури в комплексі цій, в будівлі. В цій будівлі, в гостинниці, багато приїжджає до нас і немає де поселити», — Олександр Лизанець, голова Федерації інвалідів опорно-рухового апарату

Реабілітаційний центр буде відкритим і для дітей та молоді з фізичними вадами, де вони зможуть і лікуватися, і відпочивати.

«Цей замисел був запланований у 2015-му році, рік назад. Цей захід потягне за собою багато позитивних наслідків, тому що на сьогоднішній день в Закарпатській області близько 74-х інвалідів 3-ї та 2-ї групи. І сюди ми не будемо залучати інвалідів і учасників бойових дій. Сюди будуть приходити і діти, і дорослі, які мають фізичні вади. І молодь, яка захоче займатися різними фізичними вправами і реабілітацією», — Микола Журавльов, військовий комісар Ужгорода

Якщо і надалі буде відповідна фінансова підтримка з боку влади та інших структур, то реабілітаційний центр почне діяти у 2019-му році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*