Фонд “Повернись живим” долучиться до підтримки національної збірної на Invictus Games-2023

Фонд “Повернись живим” долучиться до підтримки національної збірної на Invictus Games-2023. invictus games, ігри нескорених, бф повернись живим, ветеран, підтримка

Фонд “Повернись живим” долучиться до підтримки національної збірної на Invictus Games-2023. invictus games, ігри нескорених, бф повернись живим, ветеран, підтримка

У понеділок, 13 березня, в Міністерстві у справах ветеранів України відбулася робоча зустріч представників благодійного фонду “Повернись живим” з керівництвом та експертами Мінветеранів.

Міністр Юлія Лапутіна разом з керівником Ветеранського відділу фонду Тарасом Коваликом та директором Департаменту стратегічних ініціатив фонду Іваном Науменком обговорили особливості впровадження державної ветеранської політики та можливі напрями посилення співпраці, адже “Повернись живим” є стратегічним партнером Міністерства.

Очільниця Мінветеранів поінформувала гостей про пріоритетні проєкти та програми, що наразі реалізує відомство, зокрема про підготовку та участь збірної команди України в міжнародних спортивних змаганнях з адаптивних видів спорту “Ігри Нескорених” (Invictus Games), що відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня.

Наразі ж відбувається підготовка до Всеукраїнських змагань “Ігри Нескорених” у Львові, що відбудуться наприкінці квітня, за результатами якої і буде сформовано збірну команду України, розповіла Юлія Лапутіна.

Заявки на участь у відборі приймаються до 21 березня включно на порталі Е-ветеран, або у найближчому ЦНАПі.

“Наша країна буде представлена на Іграх командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення. Вони змагатимуться у 9 видах спорту, – розповіла Юлія Лапутіна. – Ці змагання є традиційними для Воїнів, які віддали своє здоров’я під час захисту держави, але знайшли в собі сили і волю долучитися до змагань для досягнення спортивних результатів. Участь у Іграх це також безцінний досвід для розбудови системи спортивної реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців в Україні”.

За результатами зустрічі було домовлено, що фонд “Повернись живим” долучиться до забезпечення організаційних заходів з відбору та комплектування національної збірної команди України, а також її участі в Invictus Games-2023 у Дюссельдорфі.

Міністерство у справах ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*