15 українських військових ветеранів вперше візьмуть участь в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Інвіктус»

15 українських військових ветеранів вперше візьмуть участь в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Інвіктус». invictus games, ігри інвіктус, канада, поранення, реабілітація, інвалідність, person, human face, screen, table, screenshot. A group of people sitting in front of a screen

15 українських військових ветеранів вперше візьмуть участь в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Інвіктус». invictus games, ігри інвіктус, канада, поранення, реабілітація, інвалідність

У 2017 році українські бійці, що отримали важкі поранення під час виконання службового обов’язку, вперше візьмуть участь у Іграх Інвіктус. Ці змагання військових спортсменів під патронатом Принца Гаррі Уельского започатковані у Великій Британії у 2014 році, а наступного вересня відбудуться у Канаді.

Міністерство оборони України подало заявку на участь в Іграх Інвіктус за ініціативи громадського сектора в липні 2016 року, а вже 21 вересня 2016 року міністерство отримало офіційне запрошення від начальника Генерального штабу Збройних сил Канади генерала-лейтенанта Джонатана Венса.

Після підтвердження участі своєї збірної, Україна розпочала тривалий процес підготовки. 1 листопада було розпочато збір заявок від військовослужбовців ЗСУ та ветеранів, що отримали травми чи інвалідність під час виконання військового обов’язку, до участі в Іграх Інвіктус через сайт invictusgames.in.ua. Станом на 12 грудня 2016 року робочою групою опрацьовано 125 анкет кандидатів, а кінцевий строк подачі анкет продовжено до 31 грудня 2016 року. По результатам відбору та національних змагань буде створена Збірна команда України з 15 спортсменів.

Підготовкою команди України опікуватиметься робоча група в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції, що була створена для підготовки збірної України.

Про це йшлося на прес-брифінгу «Участь України в Іграх Інвіктус-2017», що 12 грудня відбувся за участі Іванни Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Ігоря Долгова, заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції, Миколи Мовчана, заступника Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, а також Оксани Горбач, керівника StratComUA Production HUB та координатора робочої групи Ігор Інвіктус.

До складу новоствореної робочої групи увійшли представники Міністерства оборони, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ, Прикордонної служби, Міністерства інформаційної політики, Міністерства соціальної політики, Національної гвардії, Агенції НАТО з підтримки та постачання, а також громадських організацій StratComUA і Pepelatz production. Співголовами групи визначено Ігоря Долгова та Миколи Мовчана.

«Ми маємо привертати увагу до реабілітації героїв України. Держава і суспільство мають долучитися до того, щоб зробити їхнє життя соціально активним після повернення з зони бойових дій з травмами, які на перший погляд не дають можливості активно брати участь у звичайному житті», – зауважила під час брифінгу Іванна Климпуш-Цинцадзе.

В ході зустрічі Ігор Долгов підкреслив: «Міністерство оборони докладає максимум зусиль, щоб наша команда була підготовлена найкращим чином до змагань та довела, що українська армія та її дух дійсно Інвіктус, тобто Нескорений».

Під час брифінгу Оксана Горбач розповіла, що чекає на кандидатів в збірну після завершення прийому заявок: «В середині січня спільна комісія Міністерства оборони та Параолімпійського комітету проведе спортивне тестування всіх кандидатів, буде визначено склад збірної, призначено відповідальних тренерів та розроблено плани тренувань. Протягом березня-серпня 2017 року ми плануємо провести 3 спортивні збори команди України, Національні Ігри Інвіктус та серію дружніх змагань з іншими країнами-учасницями».

Можливості для тренування членів збірної України забезпечить Міністерство молоді та спорту. Очікується, що до тренувального процесу долучяться провідні експерти і тренери Національного комітету спорту інвалідів України. “Участь української команди в Invictus Games є важливим проектом для України з точки зору міжвідомчої співпраці у питанні спортивної реабілітації військових ветеранів з травмами та інвалідністю”, – зауважив під час заходу заступник Міністра молоді та спорту України з питань євроінтеграції Микола Мовчан.

Українські спортсмени візьмуть участь у 6 спортивних дисциплінах – атлетика, стрільба з луку, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання.

Invictus Games Ukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*