Національний паралімпійський комітет України все ще сподівається на припинення інтервенції

1 04 6 bg paralympics disziplinen 2. національний паралімпійський комітет

1 04 6 bg paralympics disziplinen 1Національний паралімпійський комітет України все ще сподівається на припинення інтервенції російських військ на території Криму

Рада Національного паралімпійського комітету України прийняла непросте для всіх рішення: уся національна паралімпійська збірна команда робитиме все можливе, аби Росія – країна, що приймає Паралімпіаду-2014, зупинила агресію та вивела свої війська з України. Ми вкотре нагадували і нагадуємо, що країна-господар ХІ зимових Паралімпійських ігор розпочала широкомасштабну інтервенцію на території незалежної української держави, яка номінована учасницею цьогорічної Паралімпіади.

У разі порушення керівництвом Росії Олімпійської хартії, хартії ООН і статутних документів Міжнародного паралімпійського комітету та невизнання країною-організатором вимог світової спільноти щодо мирного врегулювання ситуації, що склалася у зв’язку з агресивними діями російських військ, Національний паралімпійський комітет України бойкотуватиме зимові Паралімпійські ігри в Сочі.

«Усі ми глибоко обурені вторгненням в нашу країну російських інтервентів, які під неправдивими приводами так званого «захисту громадян», що розмовляють російською, окупували частину нашої держави – Автономну республіку Крим, – йдеться в повідомленні Ради. – Національна паралімпійська збірна команда представлена 10 регіонами України, до її складу увійшли спортсмени, багато з яких розмовляє російською мовою та вважає її рідною. У багатьох членів національної команди України чимало друзів та рідних – росіян. Однак, цинічний напад російських військ на територію України, свідчить, що Росія, як господар Паралімпіади не готова проводити Паралімпійські ігри!

По суті, національна паралімпійська збірна команда України сподівається, що в найближчі дні країна-господар зупинить агресію та виведе війська з України. У разі, якщо це не буде зроблено, Національний паралімпійський комітет України прийме рішення про неможливість участі української команди в ХІ зимових Паралімпійських іграх».

Прес-служба Національного паралімпійського комітету України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*