Паралімпійська регбійна команда провела тренувальні збори в Бердичеві

1 12 2 DSC04439 2. параолімпійської

1 12 2 DSC04439 1Всі ми пам’ятаємо успішний виступ нашої параолімпійської збірної на олімпіаді в Сочі, коли наші спортсмени здобувши 25 медалей посіли четверте загальнокомандне місце.

Підготовка до змагань різного рівня для членів параолімпійської збірної України вкрай непроста справа. Для тренувань та зборів потрібні відповідні спорткомплекси та бази, яких у нас дуже мало, а ще менше спеціально оснащених. Тому наразі активно шукаються можливості облаштувати тренувальні бази для параолімпійців в багатьох містах України, в тому числі розглядається й Бердичів, оскільки в нашому місті зручна транспортна розв’язка та є кілька спортивних закладів, які можна було б оснастити для потреб людей з особливими потребами.

Днями місто відвідали члени відомої параолімпійської регбійної команди WRPU (Wheelchair Rugby Players of Ukraine). Спортсмени з особливими потребами провели у нас тренувальні збори перед виступом на турнірі в Польщі. Про такий вид спорту, як регбі в Україні хтось вже чув. А от про те, що в цю гру можна грати на інвалідних візках мало хто, мабуть міг здогадуватись. Виявляється, цим видом спорту активно займаються у 27 країнах, а приблизно в десяти він лише проходить етап становлення, однією з держав де гра тільки починає розвиватись є й Україна.

Регбі на візках – вид спорту розроблений для інвалідів-візочників з травмами хребта в шийному відділі. В собі воно об’єднує кілька видів спорту: баскетбол, волейбол та хокей. Сама гра проходить на баскетбольному майданчику, гравці, що виходять на поле по четверо осіб від кожної команди грають у спеціально сконструйованих «гладіаторських» інвалідних візках. Всі, хто грає в регбі в Україні пройшли активну реабілітацію за шведською методикою і вже самі є інструкторами з різних спортивних дисциплін, працюючи за принципом: навчився сам – навчи іншого.

Члени команди регбістів не лише тренувались на базі Палацу спорту благодійного фонду «ЛАВ», який власне і запросив їх до себе провести тренування, але й стали першими гостями нещодавно відкритого центру соціокультурної реабілітації «На рівних» створеного в приміщенні БМГОІВ «Стимул» за підтримки фонду «Планета Взаємодопомоги».

А в середу, 7 травня, членами параолімпійської команди WRPU було проведено на центральній площі міста відкритий показовий виступ, під час якого і спортсмени і оточуючі могли пограти в таку гру, як «Боче». Командний дух та заряд позитиву отримали всі і спортсмени і учасники змагань і глядачі, що спостерігали за перебігом гри.

Анна Павловська

РІО Бердичів +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*