Національна паралімпійська збірна команда з веслування стала третьою у світі

1 08 1 117224 12-lg-sd 1 2. веслування

1 08 1 117224 12-lg-sd 1

Національна паралімпійська збірна команда з веслування, виборовши одну золоту нагороду, стала третьою на чемпіонаті світу з академічного веслування, що пройшов з 21 по 29 серпня 2014 року у м. Амстердамі, Нідерланди.

Спортсмени з 17 країн змагались у виявленні кращих з кожного класу човнів (одиночні – чоловіки та жінки, парні – змішані класу ТА, парні – змішані класу LТА, четвірки з рульовим – змішані). Збірна команда України була представлена 5 спортсменами: Алла Лисенко (клас одиночних човнів – AS, спортсмени з ураженням нижніх кінцівок та тулуба, які використовують човни із фіксованим сидінням зі спинкою, жінки), Дмитро Іванов та Ірина Кириченко (клас двійок парних ТА – спортсмени із ураженням нижніх кінцівок, які використовують човни із фіксованими сидіннями без спинки, змішані екіпажі) та Дмитро Алексєєв та Катерина Морозова (клас двійок парних LTA – спортсмени з мінімальним ураженням верхніх або нижніх кінцівок або вадами зору, які використовують човни з ковзаючим сидінням, змішані екіпажі).

1 08 1 117194 12-lg-sd 2

Власне екіпаж у складі Катерини Морозової та Дмитра Алексєєва не залишив жодних шансів своїм суперникам, як і рік тому на чемпіонаті світу в Південній Кореї, та відстояв своє звання чемпіонів світу.

На жаль, удача відвернулась від інших наших спортсменів, які посіли 4 місця у своїх фіналах. Відтепер треба готуватись до стартів наступного року, адже він є вирішальним з огляду на кваліфікацію на Паралімпійські ігри 2016 року.

Національну паралімпійську збірну команду з веслування підтримував офіційний спонсор Національного комітету спорту інвалідів України – Ощадний банк України.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*