На Обухівщині відбувся щорічний Турнір зі спортивної ловлі риби серед інвалідів “Обухівські Хвилі”

1 06 1 sportivnaya rybalka 0 2. риболовлі, інвалідів

1 06 1 sportivnaya rybalka 0 1В селі Красна Слобідка відбувся щорічний Турнір зі спортивної ловлі риби поплавковою вудкою серед інвалідів «Обухівські Хвилі», присвячений пам’яті Володимира Олександровича Мельника. Цей вид спорту офіційно був заснований і почав розвиватися в Обухові саме за часів колишнього голови Обухівської громади Володимира Мельника. Одразу ним зацікавилось багато інвалідів, які раніше не виявляли бажання систематично займатися фізичною культурою і спортом. Вже втретє поспіль такий захід проводиться на його честь.

Подібні змагання проводяться раз на рік, але зі слів голови Федерації риболовного спорту інвалідів Анатолія Кислова, якщо місцева влада надаватиме організаційну підтримку, заходи проводитимуться не менше чотирьох разів на рік.

Організаторами Турніру виступили Федерація риболовного спорту інвалідів «Рисі», місцева громадська організація «Пробудження» та Обухівська міська рада. В цих змаганнях взяли участь спортсмени-інваліди як чоловіки, так і жінки, більшість з яких пересуваються на інвалідних візках. Ставок, для такого чудового заходу, спортсменам люб’язно надав співорганізатор змагань Руслан Клименко, інвалід-візочник.

Двадцять четверо рибалок – двадцять чотири долі. Всі – рибалки за станом душі і за покликанням. Президент риболовного спорту інвалідів «Рисі» Анатолій Кислов, згідно з Положенням про турнір, ознайомив присутніх з умовами змагань. Допомагаючи один одному, учасники змагань займають свої місця. Отже риба підгодована, вудки розставлені, лунає свисток судді і процес, як кажуть, пішов. На жаль, своїми великими уловами не змогли порадувати вболівальників більшість спортсменів. Після трьохгодинної риболовлі, зважено впійману рибу кожного спортсмена і за результатами зважування визначено переможця та призерів.

Цього дня найбільший «ужинок» був у Руслана Клименка(1043 гр.), який і став переможцем, друге місце виборов минулорічний чемпіон України з риболовного спорту серед інвалідів Сергій Фролов (136 гр), третє місце у Олексія Богослова (99 гр). Призом переможцю стала мультиварка, яку вручила йому донька Володимира Мельника – Марина. Призери отримали чудові риболовні набори. Заохочувальні призи від міської ради кожному учаснику змагань вручила заступник Обухівського міського голови Валентина Шимоненко.

Задоволення від такого спілкування з природою в учасників риболовлі не було меж. – Це прекрасно, що є такі організатори, які допомагають людям з обмеженими фізичними можливостями. Такі змагання дають змогу інвалідам відпочити, позмагатися, поспілкуватись з друзями, познайомитись та створити нові дружні зв’язки. Для новачків – влитись в колектив та соціально адаптуватись, – говорить учасник змагань Сергій Фролов. До речі, минулого року обухівська команда, до складу якої входив і Сергій Фролов, стала переможцем Чемпіонату України з риболовлі серед спортсменів-інвалідів. Не приховувала свого задоволення від заходу і Уляна Смірнова. І хоч цього разу їй не вдалося зловити бодай одну рибину, проте дівчина не засмучується: – Доречно зазначити, що Уляна Смірнова отримала Дипломом переможця в номінації «Спортивний характер». Після риболовлі була уха, дружні посиденьки і задушевні розмови. Спортсмени-інваліди щиро вдячні всім, хто долучився та допоміг провести ці змагання.

Цей захід – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими досягненнями і перемогами гідний кожен! Всі учасники отримали масу позитивних емоцій від участі у змаганнях, від душевних людських стосунків, але головне – від спілкування одне з одним. Незважаючи на стан здоров’я, всі без виключення учасники змагань продемонстрували жагу до перемоги і безперечно всі вони переможці, адже вони не опустили руки і, незважаючи ні на що, продовжують рухатися далі, всі вони сильні духом.

Київська обласна рада – офіційний сайт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*