Представник «Інваспорту» Львівщини Віктор Дідух – чемпіон Європи з настільного тенісу!

1 25 1 Alexandr-Diduh 2. віктор дідух

1 25 1 Alexandr-Diduh 1
Фото: «ЗІК»

17 жовтня ц.р. у м. Вейле (Данія) завершився чемпіонат Європи з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами розумового й фізичного розвитку. Загалом у змаганнях взяли участь спортсмени з 31 країни.

Збірна команда України була укомплектована 15 спортсменами, з яких двоє представляли Львівську область – титулований Віктор Дідух та Михайло Трунов.

Відтак представники збірної команди України здобули 9 нагород: 3 золоті, 2 срібні та 4 бронзові.

Зокрема, Віктор Дідух, виступаючи у 8 класифікаційному класі, у фінальному поєдинку з угорським спортсменом виборов перше місце в особистому заліку й здобув титул Чемпіона Європи!

У командних змаганнях Віктор Дідух в парі з Іваном Май (Полтавська область) також здобули перемогу!

Ці здобутки дозволили Віктору забезпечити собі провідне місце у складі національної паралімпійської збірної команди України для участі в Паралімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія, 2016 рік).

Довідково.

Віктор Дідух народився 23 січня 1987 року в с. Андріївка Буського району Львівської області. Свого часу один з провідних майстрів «малої ракетки» України, майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди України з настільного тенісу.

Після ампутації у 2012 році лівої ноги увійшов до складу національної паралімпійської команди України; успішно виступає на міжнародній спортивній арені серед неповносправних осіб. Чемпіон Європи 2013 року та чемпіон світу 2014 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Один із засновників Благодійного фонду «Серце Лева».

Ольга Ведернікова, управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

Управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*