У Львові вперше в Україні незрячі зіграли у настільний теніс (ВІДЕО)

1 25 1 image 399 2. шоу-даун

У Львові люди із вадами зору вчилися грати у шоу-даун – специфічний настільний теніс. Схожі змагання в Україні ще не відбувалися. Допомагали в організації гості з Польщі, з якими і помірялися силами наші спортсмени, повідомляє “Zaxid.net”.

Стіл для шоу-даун лише віддалено схожий на тенісний. Головний принцип гри: не перекинути м’ячика через сітку, а проштовхати його під склом. І так, щоб суперник не зумів відбити сфери. Аби зрівняти можливості, всі учасники одягають окуляри. Грають, допоки один з них не набере 11 очок із відривом щонайменше у два пункти.

«Ми орієнтуємося зором, а так як закрити очі – дезорієнтація повністю. Тільки слухові датчики мають працювати», – розповідає учасниця змагань Наталя Гусак.

Тенісисти визначають сильніших в індивідуальному та командному заліках. Хоча змагання доволі умовні. Адже для львів’ян це дебютне тренування і проти досвідчених закордонних суперників у них поки що мало шансів.

«Потрібно добре прислуховуватися, де знаходиться м’ячик і швидко реагувати, щоби не пропустити. Потрібні тренування весь час, щоб набратися досвіду, і можна започатковувати такий вид спорту у Львові», – каже учасник змагань Олег Попіль.

Ігрові столи привезли зі собою польські гості. У Львові теж хотіли виготовити спеціальний інвентар, та спроби були не надто успішними.

«Ми пробували його для фестивалю, щоб майстер-клас показати. Але він дуже був слабенький. На один раз його вистачило. То треба такий більш професійний, більш міцний стіл», – пояснює керівник обласної федерації спорту інвалідів по зору Анна Синьовська.

Тож зараз інваспортсмени шукають спонсорів, щоб придбати власне приладдя. І готуватись до стартів на міжнародній арені. А ще львів’яни їздять до Польщі, де вправляються у кульовій стрільбі на слух.

Марічка Думич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*