Долати себе та свої поранення — головна мета «Ігор Нескорених»-2020

Долати себе та свої поранення — головна мета «Ігор Нескорених»-2020. invictus games, ігри нескорених, ветеран, військовослужбовець, змагання

Долати себе та свої поранення — головна мета «Ігор Нескорених»-2020. invictus games, ігри нескорених, ветеран, військовослужбовець, змагання

Організаційний комітет «Ігор Нескорених» в Україні радий оголосити про визначення остаточної дати проведення Національних змагань «Ігор Нескорених» — 14 вересня.

Як і торік, більшість змагань Ігор пройдуть на стадіоні «Піонер» (м. Київ, вул. Академіка Туполєва), який має сучасний атлетичний майданчик, бігові доріжки з м’яким покриттям і обладнані трибуни для глядачів.

На стадіоні пройдуть змагання з бігу, зокрема на візках, з веслування на тренажерах, стрибках у довжину, стрільби з лука, пауерліфтингу та зі штовхання ядра. Початок змагань — 9:00.

Також до Національних змагань «Ігор Нескорених» буде залучено ще два додаткові місця для проведення змагань із плавання та велоперегонів. Про них Оргкомітет повідомить додатково.

Участь в Національних змагань «Ігор Нескорених-2020» візьмуть понад 200 учасників відбору, які попередньо пройшли спортивні тестування та почали підготовку за обраним видом спорту.

Долати не суперників, а себе та свої поранення — головна мета Національних змагань-2020. Саме тому на Іграх фіксуватимуть результат, але не присуджуватимуть призові місця — медалі змагань отримають усі учасники.

Таке рішення пов’язано з тим, що цього року відбір у збірну відбуватиметься в новому форматі — вирішальне значення матиме не спортивний результат, а мотивація учасника, спортивна етика та дисципліна, а також те, наскільки участь у «Іграх Нескорених» може бути корисною для його або її подальшої реабілітації. Ці характеристики визначають на співбесідах з організаторами та психологами, що проходять на спортивних тестуваннях та Національних Іграх.

Повний перелік критерії та їхню вагу опубліковано на сайті Ігор Нескорених в Україні.

Засідання відбіркової комісії почнуться 16 вересня та триватимуть місяць. Повний склад комісії буде опубліковано на сайті Ігор до початку засідань..

Довідка. Про Ігри Нескорених. Ігри Нескорених (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї, а вже у травні наступного року візьме участь у своїх третіх Іграх — Іграх Нескорених 2020 у Гаазі.

Мета проекту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проект розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни.

Організатори: відбір та підготовку збірної України 2020 року здійснює Міністерство ветеранів України спільно з БФ «Повернись живим» та Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки міжурядової робочої групи.

Слідкуйте за перебігом відбору в збірну України на офіційних сторінках команди в соціальних мережах:

Facebookfacebook.com/InvictusGamesTeamUkraine/

YouTubeyoutube.com/channel/UCbutl1h6tYLbUMkUYdW5Elg

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*