Київщина — у проєкті «Інклюзивні футбольні секції»

Київщина — у проєкті «Інклюзивні футбольні секції». інклюзивні футбольні секції, київщина, заняття, проєкт, інвалідність

Київщина — у проєкті «Інклюзивні футбольні секції». інклюзивні футбольні секції, київщина, заняття, проєкт, інвалідність

До проєкту Української асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції» долучилася Київщина. Уже проведено перший цикл із 20-ти занять.

Заняття організовано в Білій Церкві, на базі школи № 19 (тренер — Віталій Меркушев). Регіональним координатором проєкту від Київського об’єднання асоціацій футболу виступив Володимир Маслов.

Віталій Меркушев зазначає: «Ми працюємо з віковою категорією учнів 8—10 класів. Заняття сприяють зміцненню їхнього здоров’я, корекції рухової активності, вихованню зацікавленості до занять спортом, зокрема футболом. Вихованці вражають прогресом і наполегливістю. Ми створюємо під час футбольної гри атмосферу дружелюбності, підтримки та довіри, що так необхідна в нинішні складні часи».

За словами тренера, учні характеризують свій настрій у контексті футбольних занять так: «Ми хочемо змагатися на футбольному полі. Але ми — одна команда».

Цим проєктом у межах Хартії масового футболу УЄФА Українська асоціація футболу прагне:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об’єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного і психічного розвитку.

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21-й громаді в Україні. Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

Українська асоціація футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*