Національна паралімпійська збірна команда України з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу!

Національна паралімпійська збірна команда України з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу!. біатлон, лижні перегони, спортсмен, чемпіонат світу, інвалідність

Національна паралімпійська збірна команда України з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу!. біатлон, лижні перегони, спортсмен, чемпіонат світу, інвалідність

Національна паралімпійська збірна команда України успішно розпочала змагальний сезон 2023 – стала другою за загальною кількістю нагород серед 19 країн-учасниць на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону! За 7 днів змагань чемпіонату світу, що щойно завершився у м. Естерсунд, Швеція, у доробку українських паралижників та біатлоністів – 26 медалей, 5 з яких золоті, 8 срібних та 13 бронзових.

Честь України на цих змаганнях захищали 24 спортсмени з інвалідністю (15 з ураженням опорно-рухового апарату, 9 – з порушеннями зору) та 7 спортсменів-лідерів (гайдів) з 11 регіонів України (Вінницька обл., Волинська обл., Закарпатська обл., м.Київ, Київська обл., Львівська обл., Миколаївська обл., Сумська обл., Тернопільська обл., Чернігівська обл., Харківська обл.).

13 спортсменів вибороли високі нагороди чемпіонату світу-2023, 7 з них – мультимедалісти.

Найуспішніше від команди України виступив тотально незрячий Казік Олександр з Вінниччини, який виборов 3 золоті та 2 бронзові медалі. Крім того, 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова медалі у представника Тернопільщини Радя Тараса та комплект нагород в Ляшенко Людмили (Харківська обл.).

Цей чемпіонат світу став першим чемпіонатом, який було проведено під егідою Міжнародної федерації лижного спорту та сноубордингу (FIS) і Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) після підписання у липні 2022 року спеціальної угоди з Міжнародним паралімпійським комітетом.

Крім того, чемпіонат в Естерсунді транслювався в прямому ефірі в понад 15 країнах світу, у тім числі в Україні на нашій фейсбук сторінці https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine та на першому інклюзивному телеканалі Equalympic.

Вітаємо національну паралімпійську збірну з потужним початком змагального сезону та бажаємо яскравих перемог і на наступних змаганнях – кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, який з 21 лютого – 9 березня 2023 пройде у м. Мідвей, США.

Фото: https://www.flickr.com/photos/parasportse/

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*