Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу

Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу. зимовий вид спорту, паралімпійці, спортсмен, чемпіонат світу, інвалідність

Національна паралімпійська збірна команда з лижних перегонів та біатлону – віцечемпіонка світу. зимовий вид спорту, паралімпійці, спортсмен, чемпіонат світу, інвалідність

До зимової Паралімпіади в Пекіні залишилось зовсім мало днів, а українські паралімпійці яскраво перемагають на важливому старті сезону 2021/2022 – чемпіонаті світу з зимових видів спорту 2021 у Ліллехаммері, Норвегія, який проходив з 13 по 23 січня 2021. Національна паралімпійська збірна команда змогла вибороти 21 високу нагороду – 6 золотих; 6 срібних; 9 бронзових медалей та 2 загальнокомандне місце!

У змаганнях взяли участь спортсмени з 24 країн світу. Команду України представили 25 спортсменів з інвалідністю. 9 спортсменів – вибороли високі нагороди чемпіонату світу, 5 із них – у тім числі золоті.

Найяскравіше від команди України виступила Ляшенко Людмила (Харківська обл.), яка здобула 3 золоті (в тім числі – 1 в естафеті), 1 срібну та 3 бронзові нагороди.

Яскраво виступили від команди України також: Кононова Олександра та Радь Тарас – 1 «золото», 1 «срібло» та 1 «бронза», Баль Павло – 2 золоті нагороди, Буй Ірина – 1 «золото», 1 «срібло».

Вперше такий чемпіонат світу проводився одночасно з трьох видів спорту (лижні гонки та біатлон, гірські лижі та сноуборд). Через те, що чемпіонат перенесли на 1 рік через пандемію, було вирішено залишити назву чемпіонату незмінною (2021).

А перед українськими паралімпійцями – ще один старт – кубок світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції – з 28 січня до 1 лютого.

Бажаємо перемоги та вдалого шляху до Пекіну-2022!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*