Пауерліфтери Донеччини з вадами зору перемогли на чемпіонаті світу (ФОТО)

Пауерліфтери Донеччини з вадами зору перемогли на чемпіонаті світу (ФОТО). александрія, донеччина, вади зору, пауерліфтер, чемпіонат світу

Пауерліфтери Донеччини з вадами зору перемогли на чемпіонаті світу. александрія, донеччина, вади зору, пауерліфтер, чемпіонат світу

Завдяки наполегливій підготовці та потужному виступу пауерліфтерів Донецької області з порушеннями зору на світовій першості, що відбулася 1-8 жовтня в єгипетському місті Александрія, гімн України під час церемонії нагородження лунав майже безперервно.

Наш регіон і місто Слов’янськ у складі української збірної гідно представили 6 спортсменів – вихованці Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, яких підготували заслужені тренери України Ігор Котляров і Олексій Позднухов, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Василиса Козирева у ваговій категорії до 52 кг показала такі результати: 97,5 кг у присіданнях (рекорд світу), 62,5 кг у жимі лежачи (2 місце) та 140,5 кг у становій тязі (рекорд світу), зібравши найбільшу суму триборства – 300,5 кг.

Валентина Григор’єва у ваговій категорії до 67,5 кг здобула «золото» в жимі лежачи (60 кг) і за підсумками триборства (323 кг), при цьому встановивши рекорд світу в становій тязі (153 кг).

Римма Багнюк у ваговій категорії понад 90 кг стала першою в жимі лежачи (75 кг – юніорський рекорд світу) і за загальною сумою (366,5 кг), оновивши світовий жіночий рекорд у присіданні (141,5 кг).

Володимир Шаульський був кращим у ваговій категорії до 56 кг, зібравши в сумі 427,5 кг і зафіксувавши 92,5 кг у жимі лежачи.

Володимир Драний у ваговій категорії до 60 кг також посів перші місця і в триборстві (475 кг), і в жимі лежачи (112,5 кг).

Підтримав переможну ходу своїх земляків Юрій Романюк у ваговій категорії до 67,5 кг. Його результати: 535 кг у загальній сумі та 137,5 кг у жимі лежачи.

Збірна України серед усіх команд-учасниць чемпіонату світу в Єгипті упевнено очолила підсумковий залік як серед чоловіків, так і серед жінок. Свої досягнення спортсмени присвятили рідній державі та Збройним Силам України. За прихисток з початку війни пауерліфтери Донеччини з вадами зору дякують Рівненському регіональному центру «Інваспорт».

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*