«Підтримка рідних і тренера» – спортсмени Дніпра розповіли, як здобували медалі на Паралімпіаді

«Підтримка рідних і тренера» – спортсмени Дніпра розповіли, як здобували медалі на Паралімпіаді. владислав білий, зоя овсій, паралимпиада, паралімпійські ігри, медаль

Паралімпійці Дніпропетровщини повернулися додому. На змаганнях у Токіо вони завоювали 18 медалей: 5 золотих, 8 срібних та 5 бронзових. Усього від області у складі збірної України виступили 20 атлеток і атлетів. Суспільне поспілкувалося з двома медалістами й розпитало в них про враження від виступу.

Зоя Овсій: «Мені хотілося трішечки більше показати»

Дніпрянка Зоя Овсій привезла з Паралімпіади золоту та бронзову медаль. Атлетка виступила на змаганнях з метання булави та диска.

«Підтримка рідних і тренера» – спортсмени Дніпра розповіли, як здобували медалі на Паралімпіаді. владислав білий, зоя овсій, паралимпиада, паралімпійські ігри, медальСуспільне Дніпро / Зоя Овсій

Каже: спочатку не було відчуття, що здобула нагороду.

«Мої враження після Паралімпійських ігор одразу були ніякими. У всіх спортсменів буває, що не віриться, що ти все ж досягла того, до чого йшла. А зараз вже якось розумієш, що ти медалістка Паралімпіади. Я якби розуміла, що отримала золото. Однак за результатом мені хотілося трішечки більше показати – те, до чого йшла», – каже жінка.

Владислав Білий: «Без глядачів – емоції не ті»

23-річний дніпрянин Владислав Білий привіз із Японії срібну медаль з метання списа.

«Підтримка рідних і тренера» – спортсмени Дніпра розповіли, як здобували медалі на Паралімпіаді. владислав білий, зоя овсій, паралимпиада, паралімпійські ігри, медальСуспільне Дніпро / Владислав Білий

Розповідає: підготовку до турніру ускладнив карантин, а на змаганнях йому не вистачило підтримки вболівальників.

«Підготовка проходила не зовсім вдало, тому що був карантин і не було змоги ходити на стадіон. А з приводу емоцій – скажу, що для мене це був другий міжнародний старт. Першим був чемпіонат Європи. Не скажу, що емоції відрізнялися якось, напевно, на це вплинуло те, що не було глядачів. Допомагала мені, напевно, підтримка рідних та допомога тренера», – розказав він.

Його тренерка Тетяна Захаровська каже: результат Владислава підтвердив правильність її професійного вибору.

«Я в житті зробила дуже великий крок. Я працювала 22 роки тренером-викладачем в академії фізичної культури і спорту. Коли у мене з’явився Владик, ми почали з ним тренуватися. То постало питання – або я з ним йду на збори, або я далі викладаю. Я зробила крок та обрала свого спортсмена», – поділилася тренерка.

Представниця Національного комітету спорту інвалідів України Олена Зайцева каже: кількість медалей для області – закономірна.

«Дніпропетровщина – це батьківщина паралімпійського руху. І тому ми завжди є потужною командою у складі національної збірної України. І у цьому році теж найбільший склад учасників та велика кількість нагород», – додала вона.

Наступна Паралімпіада запланована на 2024 рік, її проведуть у Парижі.

Що відомо

  • 5 вересня у Токіо завершилася Паралімпіада-2020. Здобуток 20 паралімпійців, які представляли Дніпропетровщину, — 18 медалей: 5 золотих, 8 срібних та 5 бронзових. Найрезультативнішими виявилися плавці та легкоатлети, дехто з них виборов по кілька нагород.
  • Загалом від України виступили 138 атлеток і атлетів, які здобули 24 золоті, 47 срібних, 27 бронзових медалей. У загальному заліку Україна посіла 6 місце. Попереду опинилися Нідерланди, Паралімпійський комітет Росії, США, Велика Британія та Китай.

Юлія Підгола

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*