Пом’якшення карантину: як надворі тренуються кропивницькі легкоатлетки з інвалідністю (ВІДЕО)

Пом’якшення карантину: як надворі тренуються кропивницькі легкоатлетки з інвалідністю (ВІДЕО). кропивницький, карантин, легкоатлетка, тренування, інвалідність

Пом’якшення карантину: як надворі тренуються кропивницькі легкоатлетки з інвалідністю. кропивницький, карантин, легкоатлетка, тренування, інвалідність

Кропивницькі легкоатлетки з інвалідністю Анастасія Мисник та Вікторія Шпачинська провели перше тренування надворі за час карантину. Про це Суспільному розповів заслужений тренер України Олег Соколовський. До цього більше місяця тренувались вдома.

Тренуюся в масках та рукавицях. Багаторазова призерка Паралімпійських ігор Анастасія Мисник розповіла про тренування в домашніх умовах: ”Дома – важко, тому що немає де пострибати. Прес качала, спину, віджимання робила. Через сусідів вдома не пострибаєш. А тут бігаємо. Тут є чим зайнятись: і віджимання, і стрибки через перешкоди. Намагаємося в цій ситуації бути трохи позитивнішими”.

За словами чемпіонки світу Вікторії Шпачинської на свіжому повітрі тренуватися краще: ”Повітря є повітря, більше кисню. Це супер”.

Тренування тривало 45 хвилин. Подальші заняття, за словами тренера Олега Соколовського, залежатимуть від тривалості карантину: ”Ми вже переформували свої заняття на вулиці, побачимо – як буде далі, чи буде у нас можливість доступу до спортивних залів, чи не буде. Розмовляли з головним тренером, уже планують певні збори, але з червня. Побачимо, яким ходом йтиме карантин”.

До початку карантину дівчата тренувалися 12 разів щотижня, зараз будуть тренуватись – 6-7 разів на тиждень.

Нагадаємо, з 12 березня Кабінет міністрів запровадив карантинні обмеження, які забороняли індивідуальні тренування для всіх, включно з членами національних команд. Скасували чемпіонати України, всеукраїнські змагання, турніри, матчеві зустрічі. 15 квітня Уряд пом’якшив карантинні обмеження для спортсменів національних збірних команд з олімпійських і неолімпійських видів спорту, а також паралімпійців.

Ірина Куніцька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*