Спортивний фронт: збірні незламних!

Спортивний фронт: збірні незламних!. змагання, медаль, нагорода, спортсмен, інвалідність

Спортивний фронт: збірні незламних!. змагання, медаль, нагорода, спортсмен, інвалідність

У минулому надскладному 2022 році українські паралімпійські та дефлімпійські збірні потужно перемагали на спортивному фронті та боролись пліч-о-пліч з усім українським народом за мир та за велику перемогу України.

Українські спортсмени з інвалідністю взяли участь у 86 міжнародних змаганнях, де вибороли 617 високих нагород, серед яких 251 золота, 187 срібних та 179 бронзових.

  • 5 Кубків Європи – 2 медалі – 1 золота та 1 срібна
  • 26 чемпіонатів світу – 190 медалей – 80 золотих, 64 срібних та 46 бронзових
  • 14 чемпіонатів Європи – 79 медалей – 34 золотих, 17 срібних та 28 бронзових
  • 27 міжнародних турнірів – 83 медалей – 35 золотих, 28 срібних та 20 бронзових
  • 12 кубків світу – 89 медалей – 26 золотих, 28 срібних та 35 бронзових
  • Паралімпійські ігри – 29 медалей – 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових та 2 місце на Паралімпіаді-2022
  • Дефлімпійські ігри – 145 медалей – 64 золоті, 39 срібних та 42 бронзові та 1 місце на Дефлімпіаді-2021

Увесь світ визнав героїчну боротьбу українських паралімпійців та дефлімпійців за мир. Українські паралімпійська та дефлімпійська збірні команди змогли об’єднати увесь світ навколо себе своїми закликами та діями у боротьбі за мир у всьому світі, за перемогу добра над злом, за велику Перемогу України!

Тільки один вихід на головну арену Паралімпіади-2022 в Пекіні було визнано як найбільш емоційний та яскравий момент Паралімпіади-2022, а також усі дії, які чинила збірна у боротьбі за мир – акція перед виходом на головну арену Паралімпіади-2022 – “Мир для України”, акція “Мир для всіх”.

Після приголомшливого результату на Паралімпіаді в Пекіні у 2022 році та акції українських паралімпійців “Peace for all” видання The Guardian написало: “Диво” в Пекіні: Україна не скорилася на зимовій Паралімпіаді”.

З цієї нагоди Валерій Сушкевич, президент НКСІУ сказав: “Нашою метою було донести до світової спільноти, об’єднати їх, дати розуміння, що роблять ці вбивці. Головним був наш рух: об’єднати світ, дати розуміння. Але ми впіймали зустрічний рух. Наш цивілізаційний рух і рух МПК об’єднались, і ми разом робимо цю справу!”

Ще одна важлива перемога України: росію і білорусь відсторонили від участі в міжнародному паралімпійському русі. І це теж велике досягнення Національного паралімпійського комітету України у співпраці з Національними паралімпійськими комітетами різних країн та Міжнародного паралімпійського комітету.

Україну вшанував Національний паралімпійський комітет Німеччини, нагородивши відзнакою German Paralympic Media Award.

Світове тхеквондо нагородило паразбірну України з паратхеквондо нагородою Fighting Spirit Award, а також Національний паралімпійський комітет Фінляндії, який відзначив українську паралімпійську збірну, яка бере участь в унікальному спільному проєкті підтримки України, на підсумковій урочистості вшанування найкращих спортсменів Фінляндії 2022 року – Suomen Urheilugaala -2023.

Наша боротьба за перемогу України триває – на всіх фронтах! Переможемо! Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава українському народові!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*