У Луцьку організували футбольний турнір для особливих спортсменів (ФОТО)

У Луцьку організували футбольний турнір для особливих спортсменів (ФОТО). луцьк, змагання, спортсмен, футбольний турнір, інвалідність

У Луцьку організували футбольний турнір для особливих спортсменів. луцьк, змагання, спортсмен, футбольний турнір, інвалідність

Вчетверте з ініціативи благодійної організації Карітас-Спес Луцьк в партнерстві з БФ «Старе місто Луцьк», ГО «Даун-синдром» та спортивною організацією, яка розвиває спорт для людей з ментальними відхиленнями, Спеціальна Олімпіада України відбулися змагання з футболу. Серед уболівальників і почесних гостей був заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у «Фейсбук», інформує «Волинь Online».

За літній кубок змагалися «Патріоти Волині» – команда, гравці якої – це люди з інвалідністю, професійний дівочий футбольний клуб «Легіон» та збірна команда «Карітас-Спес Луцьк», за яку грають священник, лікар, дідусь з онуком-студентом і, навіть, Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку.

Ініціатор змагань та керівник благодійної організації «Карітас-Спес Луцьк» пан отець Павло Хом’як вважає, що спорт – це потужний мотиватор повірити у свої сили і хороший засіб соціалізації для людей з інвалідністю. Він потішений, що спонтанна ідея проведення футбольного турніру стала доброю традицією і залучає до змагань усе більше команд і вболівальників.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт висловив щиру вдячність «Карітас-Спес Луцьк» за безліч добрих справ та волонтерство на підтримку людей з особливими потребами, дітей, самотніх і літніх, переселенців, усіх, хто в скруті і потребує допомоги.

«Хочу звернутися і до спортсменів Особливої Олімпіади. Не залежно від того, з яким результатом завершиться сьогоднішній турнір, для мене – ви уже переможці. Бо піднялися над собою і над недугою, над непристосованим для людей з інвалідністю середовищем, довели суспільству свою самодостатність і цінність. Ви – приклад сили духу, загартованої волі, впевненості у собі. Зичу нових перемог, вражаючих досягнень, підкорення спортивних і життєвих вершин!», – висловив побажання посадовець.

Соціалізацією по-максимуму назвала підтримку «Карітас-Спес Луцьк» особливих спортсменів очільниця ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна», керівниця благодійного фонду «Старе місто Луцьк» Лариса Новосад.

«Ми починали цей рух силами батьків і материнської віри, а завдяки нашим друзям і партнерам маємо постійну і відчутну підтримку не залежно від погоди чи дати у календарі. І сьогодні я – щаслива мама, син якої став срібним і бронзовим призером всесвітніх ігор Спеціальних Олімпіад», – з гордістю зазначила Лариса Новосад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*