У Львові відбулися змагання для ветеранів війни та людей з інвалідністю «Ігри героїв» (ФОТО)

У Львові відбулися змагання для ветеранів війни та людей з інвалідністю «Ігри героїв» (ФОТО). ігри героїв, львів, ветеран, змагання, інвалідність, outdoor, road, ground, person, helmet, tire, sports equipment, man. A man sitting in a parking lot

У Львові відбулися змагання для ветеранів війни та людей з інвалідністю «Ігри героїв». ігри героїв, львів, ветеран, змагання, інвалідність

90% учасників – ветерани, які отримали травми на війні

Львів став першим містом, у якому відбувся відбір до міжнародних змагань «Ігри героїв». Помірятися силами приїхали 16 спортсменів з Києва, Одеси, Дніпра, Миколаєва, Хмельницька та інших міст. Четверо спортсменів — представники Львівщини, інформує «Громадське радіо».

«90% спортсменів – це учасники АТО, решта — люди з інвалідністю, які отримали побутові травми. У нас змагання з кросфіту. Сюди входить багато видів спорту: і веслування на тренажері, і піднімання штанги, і забіги. У нас є дві категорії учасників: хлопці із пораненнями кінцівок і хлопці на інвалідних візках. У кожній категорії буде веслування на тренажері, будуть кидання м’ячів у мішені, присідання з гантелями, з гирями, стрибки зі скакалками, віджимання», — каже Євген Коваль, автор і організатор проекту.

Аби стати учасниками «Ігор героїв», хлопцям потрібно було подати заявку або звернутися до організаторів.

«Якщо вони справді займаються й показують результат, то беруть участь й у наступних «Іграх героїв. У нас відбулося вже 12 таких змагань», — зазначає Коваль.

Наступні етапи випробувань відбудуться 28 липня у Дніпрі, 19 серпня в Одесі, 23 серпня в Херсоні. Й, можливо, на День Незалежності учасники «Ігор героїв» виступлять на Луганщині. Уже 9 вересня у Києві відбудеться міжнародний фінал змагань.

«Минулого року були американці і грузини. У цьому році будуть представники Іспанії, США, Грузії, Бразилії, Великобританії, Польщі. Ми висилали заявки топ-атлетам, вони провели конкурси і ми з’ясували хто може до нас приїхати», — каже Євген Коваль.

Метою змагань є фізична і психологічна реабілітація ветеранів війни, які зазнали травм. Олександр Антипов, учасник із Хмельницького, каже, що «Ігри героїв» додають мотивації й бажання надалі займатися спортом. Чоловік — колишній військовослужбовець, ще до війни на навчаннях отримав травму руки й залишився без зап’ястя.

«У першу чергу за тим, що ви бачите, стоїть мотивація. А мотивація дає все: і роботу, і наполегливість, і дисципліну. Без цього нічого не вийде. Я просто кайфую, а разом з тим приходять краще здоров’я і якісь особливі внутрішні відчуття. Для мене не головне пройти у фінал, хочу всього на всього отримати задоволення», — зазначає Антипов.

«Ігри Героїв» були започатковані в Україні 21 травня 2016 року й проводяться серед ветеранів війни, а також цивільних людей з інвалідністю. Це аналог американських «Ігор пораненого атлета» каже Євген Коваль. За час існування ігор відбулося 12 змагань. До слова, в Україні існує ще один схожий проект – «Ігри нескорених». Це міжнародні змагання в паралімпійському стилі. У них беруть участь лише поранені військовослужбовці та пов’язані з ними ветерани. Перші «Ігри нескорених відбулися у 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Ігри нескорених / Громадське радіо/Ірина Саєвич

Ірина Саєвич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*