У Сумах спортклуб інвалідів «Фенікс» організував незвичні змагання (ФОТО)

У Сумах спортклуб інвалідів «Фенікс» організував незвичні змагання (ФОТО). суми, змагання, корнхол, спортклуб інвалідів “фенікс”, інвалідність

У Сумах спортклуб інвалідів «Фенікс» організував незвичні змагання. суми, змагання, корнхол, спортклуб інвалідів “фенікс”, інвалідність

Другий міський відкритий турнір з корнхолу відбувся у Сумах. Його організатор — спортивний клуб інвалідів «Фенікс» — зібрав 40 учасників з обласного центру, Білопілля і Лебедина. Змагання мали статус інтеграційних, тому них взяли участь як люди з інвалідністю, так і абсолютно здорові люди.

Майже дві години запеклої боротьби в актовій залі бібліотеки — філії № 17 принесли всім учасникам неймовірно позитивні емоції. Перемогу ж у підсумку виборов Олександр Шумило, який отримав від організатора шубу з натурального хутра. Друге місце і фірмовий рюкзак завоював Петро Савонік, а третє — у Романа Тисячника і він став володарем стильного джемпера.

Корнхол -гра на точність і концентрацію уваги. Зародилась у США, де нині проводяться масштабні змагання серед дорослих, дітей та людей з інвалідністю. За доступністю корнхол вважається інклюзивним видом спорту. Завдання кожного учасника – потрапити мішечком з кукурудзи в отвір на дерев’яній поверхні. Можна грати вдвох та командами по два — чотири гравці у команді.

На турнірі також було презентовано нову гру – новус (морський більярд), набір для якої спортклубу інвалідів подарував благодійник. Тепер вона увійде в програму традиційної літньої міжнародної спартакіади для людей з інвалідністю.

Алёна Касаткина

«Всі Суми Панорама-медіа»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*