Українці зустріли ветеранів АТО, які повернулися після участі у Марафоні морської піхоти США (ВІДЕО)

Українці зустріли ветеранів АТО, які повернулися після участі у Марафоні морської піхоти США (ВІДЕО). марафон морської піхоти сша, ампутация, ветеран ато, поранення, інвалідність, person, ceiling, posing, clothing, smile, man, standing, group, indoor, jeans. A group of people posing for a photo

Українці зустріли ветеранів АТО, які повернулися після участі у Марафоні морської піхоти США. марафон морської піхоти сша, ампутация, ветеран ато, поранення, інвалідність

27 жовтня в Україну повернулися ветерани АТО, які брали участь у 42-му Марафоні морської піхоти США. В аеропорту «Бориспіль» на переможців чекали рідні, друзі та волонтери.

Від України у марафоні взяли участь 10 осіб, шестеро з них виступали на дистанції у 10 кілометрів, решта бігли 42 кілометри, а ще один боєць подолав відстань на ручному велосипеді.

Учасниками марафону були Артем Лукашук, Павло Солоха, Юрій Дмитренко, Олександр Маланіч, Микола Рудик, Єгор Терехов, Роман Боярин, Дмитро Блохін, Вадим Свириденко, Олександр Чалапчій та Юрій Писарчук.

Незважаючи на серйозні поранення та ампутації різного ступеня важкості, отримані учасниками від України під час бойових дій на Сході країни, українська команда здобула 10 медалей.

За словами українських ветеранів, вони їхали в першу чергу випробувати себе та надихнути інших поранених бійців, які отримали інвалідність, продовжувати жити повноцінним життям та вірити в себе.

— Ми присвячуємо свою участь у цьому марафоні нашим загиблим побратимам, а також людям, які зараз знаходяться в госпіталях. Хочемо, щоб наша перемога була для них стимулом піднятися, — зазначив учасник АТО, капітан команди Вадим Свириденко.

Також Вадим Свириденко зауважив, що нашу команду у Вашингтоні шалено підтримували американці та українська діаспора.

Нагадаємо, українці вперше взяли участь у Марафоні торік — наше військо тоді представили четверо ветеранів АТО. Частина з цьогорічних учасників вже представляли Україну на міжнародних змаганнях «Invictus Games», що проходили у вересні в Торонто.

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*